DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2050440-2,18%
Düzce
16°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

BELEDİYEYE YÖNELİK HAKARETLERİYLE TANINAN KIZILTAN’A BELEDİYEDEN BEDAVA STANT
3406 okunma

BELEDİYEYE YÖNELİK HAKARETLERİYLE TANINAN KIZILTAN’A BELEDİYEDEN BEDAVA STANT

ABONE OL
15/04/2023 15:49
BELEDİYEYE YÖNELİK HAKARETLERİYLE TANINAN KIZILTAN’A BELEDİYEDEN BEDAVA STANT
2

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Belediyesinin hizmetlerine karşı olan yazılarıyla dikkat çeken sosyal medya yazarı, mason eskisi Özhan Kızıltan’a belediyeden verilen stant desteğine esnaf ve vatandaştan tepki geldi. Çınar caddesi üzerinde bulunan ve ihale yoluyla kiralanması gereken belediyeye ait stantlardan biri Kızıltan’a ihalesiz olarak verilirken, yaşanan bu durumu ‘kıyak’ olarak tanımlayan çok sayıda Akçakocalı, kendilerine ihale ile verilmeyen standın Kızıltan’a ne karşılığında verildiğinin açıklanmasını istedi.   

Akçakoca Belediyesinin gedikli muhalifi olarak hafızalarda yer tutan Özhan Kızıltan, uzunca bir süredir belediye başkanı Okan Yanmaz’ın dahil olduğu farklı farklı yolsuzluk iddialarını ileri sürmüş, Yanmaz ve belediye yöneticileri de iftira olarak tanımladıkları bu iddialara karşılık Kızıltan’ı dava ettiklerini söylemişlerdi. 

Belediye ile davalı oldukları bilinen Özhan Kızıltan’a belediyenin sosyal tesisi olan Akçakoca Kahvecisi isimli tesisin hemen altında bir stant verilmesi vatandaşın dikkatlerinden kaçmazken, bu alış verişin ihalesiz yapılıyor olması karşısında tepkiler de gecikmedi. 

Her sene sezonluk olarak kiraya verilen bu stantları kiralamak için gün sayan bazı esnaflar bu oldu-bittiye bir anlam veremediklerini belirtirken, Kızıltan’a adeta hediye edilen bu stantta satılmakta olan tespih vs gibi hediyelik eşya satışıyla ilgili olarak, Kızıltan’ın Esnaf Odası kaydının, SGK kaydı ve vergi dairesi açılışlarının olmadan satış yapmasının suç teşkil ettiğini ileri sürdüler. 

Özhan Kızıltan’ın geçtiğimiz aylarda evine yapılan bir polis baskınında, çuvallar dolusu kesici ve delici aletler ele geçirilmiş, internet üzerinden satışı yapılan bu yasa dışı suç unsurlarına savcılık emriyle el konulmuştu.

Bu operasyon sonrasında kendi gerçek kimliğini saklamayı tercih eden Kızıltan, Otman Baba isimli bir sahte isimli hesap üzerinden tespih satışı yapmaya devam ederken, esnaf olma gereklerini taşımadığı iddia edilen Kızıltan’ın şimdilerde ise, belediye tarafından kendisine armağan edilen stantta bu ticaretine davam edeceği, yaptığı satışlardan ise vergi ödemeksizin kazanç elde edeceği ileri sürüldü. 

Mason localarında yıllarca yer aldıktan sonra kendi ifadesiyle ayrıldığını söyleyen Özhan Kızıltan’a, yıllarca yazılarıyla yerden yere vurduğu belediye başkanlığı tarafından sağlanan bu ayrıcalığın nedeni ise temiz kazanç peşinde olan esnafın soruları arasında yer almaya başladı.

Belediye Başkanı Okan Yanmaz’ın davalık olduğu mason eskisi bu sosyal medya yazarına ne karşılığında bu ayrıcalığı tanımış olduğu, belediyeden yapılacak açıklamalar ışığında ortaya çıkacak.

Bilindiği üzere geçtiğimiz haftalarda Kızıltan’a verilen standın hemen üzerinde yer alan belediye tesisinde Akçakocalı gazeteci Sadullah Ünsal, bir kaç kişi tarafından saldırıya uğrayıp darp edilmiş ve Ünsal’ın masasında birlikte oturduğu arkadaşı Özhan Kızıltan, bu saldırı karşısında araya girmek, tarafları yatıştırmak bir tarafa, Ünsal’ı yalnız bırakarak masadan ayrılmayı tercih etmişti. Bu davranışına bir anlam verilmeyen Kızıltan’a bu olaydan kısa bir süre sonra belediye tarafından bir stant verilmesi kafaları iyice karıştıran bir gelişme oldu.   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.