DOLAR 32,3869 -0.12%
EURO 34,5706 -0.69%
ALTIN 2.385,11-2,04
BIST 10.045,74-0,37%
BITCOIN 1935925-5,52%
Düzce
14°

HAFİF YAĞMUR

04:18

İMSAK'A KALAN SÜRE

MAZBATAYI ALMADAN MAAŞLARI ÖDEDİ… BİR GRUBUN MAAŞ ÖDEMESİNİ DURDURDU
13450 okunma

MAZBATAYI ALMADAN MAAŞLARI ÖDEDİ… BİR GRUBUN MAAŞ ÖDEMESİNİ DURDURDU

ABONE OL
06/04/2024 09:52
MAZBATAYI ALMADAN MAAŞLARI ÖDEDİ… BİR GRUBUN MAAŞ ÖDEMESİNİ DURDURDU
4

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, mazbatayı henüz alamadığından makamına geçemedi fakat dışarıdan yaptığı yönlendirmelerle belediye personelinin maaşlarının bayram öncesinde ödenmesini sağladı.

ABİTAŞ’ÇILARI BEKLEMEYE ALDI

Belediyeye ait Personel Limited Şirketi ve bunun yanı sıra tüm işçi ve mamurların maaş ödemelerini bayram öncesinde gerçekleştiren Albayrak, belediyeye kazandırdığı 7 milyon 350 bin lira maaşların ödenmesini sağladı.

Albayrak, bir tek ABİTAş bünyesinde bulunan personelin maaş ödemesini bayrama kadar dondurdu. Albayrak’ın bu tavrı almasında ise seçimden birkaç hafta öncesinde bile belediyeye alınan onlarca işçinin, belediyenin ihtiyaçları gözetilerek değil tamamen siyasi saiklerle alınması fikrinin belirleyici olduğu öğrenildi.

Yeni başkan Albayrak’ın mazbata alınması ve devir teslim töreninin sonrasında makamına geçerek ABİTAŞ’ın durumunu özel olarak inceleyeceği ve hak edişi olan personelin maaş ödemesini bayram sonrasında gerçekleştireceği öğrenildi.

PARALARIN ALINMASI BAKANLIĞIN TALİMATINA BAĞLI

Her ayın 15’inde gerçekleşen maaş ödemelerinin bayram öncesine denk gelmesi nedeniyle erkenden hesaplara taymasına rağmen bu maaşların çekilebilmesinin ise bakanlığın kararına bağlı olduğu öğrenildi.

Tüm Türkiye’de benzer sorun ve beklentinin var olduğu mevcut koşullarda bakanlıkça yapılacak bir düzenleme ile belediye personeli hesaplarına yatan maaşlarını erkenden alabilecekler.

 

 

 

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.