DOLAR 32,3397 0.17%
EURO 35,1818 -0.02%
ALTIN 2.240,60-0,12
BIST 7.962,343,14%
BITCOIN 2081756-5,59%
Düzce
14°

PARÇALI BULUTLU

13:18

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

46632 okunma

Plajlardaki Kırmızı, Sarı, Mavi Bayraklar Ne Anlama Geliyor?

ABONE OL
30/06/2017 12:07
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca plajlarına son günlerde farklı renklerde bayraklar asılıyor. peki bu bayrakların ne anlama geldiğini biliyor muyuz?

Denize giren her vatandaşın güvenlik amacıyla mutlaka bilmesi gereken bayrak renkleri ve taşıdıkları anlamlar şunlar:

Cankurtaran Bayrağı

Sıcak havaların gelmesiyle birlikte insanlar sıcaklıktan biraz kurtulup serinlemek için sahil beldelerine giderler. Denizin tehlikelerini unutmamak gerekir. Bunun için alınması gereken bazı önlemler vardır. Önlemlerin en başında sağlıklı ve güvenli plajlar gelir. Plajlarda farklı renklerde bayraklar görürüz. Kırmızı, sarı, mavi, renklerde bayraklar dalgalanır. Bu bayrakların her birisinin bizim için önemli olan anlamları vardır. Bu bayraklar cankurtaran bayrağı olarak adlandırılır.


Plajlarda bulanan mavi bayraklar sadece temizliği ifade etmez. En çok plajın güvenli olduğunu göstermektedir. Plajda özel eğitim almış gümüş bröveli cankurtaran olduğunu ifade etmektedir.

Mavi Bayrak

Plajın mavi renkte bayrak bulundurabilmesi için bazı kurallara uyması gerekmektedir. kar amacı içermeden uluslararası bir sivil toplum örgütü olan Foundation for Environmental Education- Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı tarafından cankurtaran bayrağı arasından mavi bayrak programı belirlenmiştir. Bu programda 27 kriter bulunmaktadır. 27 kriterin ana başlıkları şöyledir; çevre ve yönetimi, can güvenliği ve hizmetler, yüzme suyu kalitesi, çevre eğitimi ve bilgilendirmedir.

Sarı Kırmızı Bayrak

Plajda bulunan diğer cankurtaran bayrağı sarı, kırmızı renklerdedir. Sarı kırmızı bayrak cankurtaran görevde denize girilebilir demektir.

Sarı kırmızı bayrağın altında ayrıca sarı bayrak var ise cankurtaran var görevde ama denize girmek riskli anlamına gelmektedir.

Sadece kırmızı bayrak asılırsa kesinlikle denize girilmemesi gerektiğini göstermektedir.

 

  HABER – ARAŞTIRMA : İBRAHİM ÇAKMAK 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.