DOLAR 32,3723 -0.38%
EURO 34,8340 -0.01%
ALTIN 2.399,24-0,95
BIST 10.208,651,62%
BITCOIN 19145830,98%
Düzce
15°

HAFİF YAĞMUR

04:16

İMSAK'A KALAN SÜRE

MEDYA TROLÜ FATİH TOPAL’A MECLİS TOPLANTISINDAN KAPI DIŞARI MUAMELE
3630 okunma

MEDYA TROLÜ FATİH TOPAL’A MECLİS TOPLANTISINDAN KAPI DIŞARI MUAMELE

ABONE OL
19/04/2024 18:40
MEDYA TROLÜ FATİH TOPAL’A MECLİS TOPLANTISINDAN KAPI DIŞARI MUAMELE
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Medya trollüğü ve sahte hesaplarla yandaş habercilik yapma özellikleriyle hafızalarda yer tutan Fatih Topal, bugün yapılan belediye meclis toplantısında yeni bir krize yol açtı. Habercilik meslek etiğine uymayan fiilleri nedeniyle tüm siyasi partilerin yanlarından uzaklaştırmaya çalıştığı Fatih Topal, bugün yapılan meclis toplantısında dayak yemenin eşiğinden döndü.

Seçim döneminde MHP’li Okan Yanmaz lehine sözde haberler yapan; diğer taraftan sahte hesaplar aracılığıyla Ak Parti’nin adayı Osman Cumur ve CHP’nin adayı Fikret Albayrak’ı itibarsızlaştırma senaryolarının başını çeken Topal, objektif haberci kabul edilmediğinden belediyenin akreditasyon uygulamasına takıldı.

Okan Yanmaz’ın seçimleri kaybetmesiyle kendisine yeni bir yağlı kapı bulmaya çalışan Fatih Topal’ın yeni kurbanı ise Ak Parti oldu. Ak Parti’ye yanaşarak belediye toplantılara katılmaya çalışan Topal’a AK Parti’nin bakış açısı ise olumsuz.

Geçmiş yıllarda Ak Parti’nin ilçe başkanı Esvet Sarıoğlu hakkında yaptığı hakaretamiz haberler nedeniyle Ak Parti camiasının tepkilerini çekmiş olan Topal, son seçimlerde sahte hesaplar aracılığıyla Osman Cumur’u da hedef alan paylaşımlar gerçekleştirmişti.

Dün dündür bugün bugündür düsturuyla hareket eden Topal’ın bugün yapılan meclis toplantısına sızma girişime engel olan isim ise CHP ilçe başkanı Tuğrul Abanoz oldu.

Abanoz’un tepkisiyle kapı dışına itilen sosyal medya trolü Fatih Topal’ın durumuyla ilgili Mecliste bir karar alınacağı ve troller yerine gerçek habercilerin ve ajans temsilcilerinin meclis toplantılarına davet edileceği öğrenildi.

AKREDİTE EDİLMEYEN BASIN MECLİSİ TAKİP EDEMEZ

Akçakoca Belediye Meclisinin yapacağı 5 dakikalık bir oylama sonucu alacağı karar, meclis oturumlarına hangi kurum temsilcininin girip hangilerinin giremeyeceğini belirleyecek. Birçok belediyenin gerçekleştirdiği bu uygulamanın Akçakoca’da da hayata geçmesiyle, basın meslek ve basın ahlak kurallarına riayet etmediğine kanaat edilen basın kurumu temsilcisi meclis toplantılarını izleyemeyecek.

Akçakoca’da habercilik kisvesi altında sosyal medya trollüğü yapan ve sahte hesaplarla itibar saldırıları düzenleyen, bu nedenlerle çok sayıda dosyası yargıya taşınmış olan Fatih Topal’ı belediye meclisi yapacağı bir oylama ile belediye binası dışında tutma yoluna gidebilir.

Akçakoca basın temsilcilerinin bu konudaki değerlendirmesi de belirleyici olacak. Başka yerlerde de benzer uygulamaların yaşandığı bu yöntemle, basın camiasının ‘meslek etiği’ konusunda şerh düşmesi durumunda Fatih Topal, belediye yönetiminin kararı sonucu trol hayatına devam eden fakat belediyeye sokulmayan bir pozisyonda kalabilir.

Fatih Topal üzerinden yaşanan kargaşa, geçmiş dönemde Akçakoca’ya yaşatılan bilgi kirliliğine bu dönem izin verilmeyeceğinin habercisi olabileceği gibi, farklı siyasi partiler ve belediyeye bakıldığında Fatih Topal ile ilgili olarak ortak bir ‘istenmeyen adamdan kurtulma’ refleksine sahip olduklarıını görmek hiç de güç değil.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.