DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20634043,57%
Düzce
24°

KAPALI

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Okul Müdürü Aykan Gülbahar’a yargı şoku: Kovuşturmaya gerek yok!..
4946 okunma

Okul Müdürü Aykan Gülbahar’a yargı şoku: Kovuşturmaya gerek yok!..

ABONE OL
13/12/2021 12:53
Okul Müdürü Aykan Gülbahar’a yargı şoku: Kovuşturmaya gerek yok!..
2

BEĞENDİM

ABONE OL

Atatürk Ortaokulu Müdürü Aykan Gülbahar’ın suç duyurusunda bulunarak soruşturulmasına sebep olduğu öğrenci velisiyle ilgili Savcılık soruşturması tamamlandı. Savcılık’ça alınan karar taraflara tebliğ edilirken, kararda ‘kovuşturma yapılmasına yer olmadığına’ dair hüküm verildi.

Bilindiği üzere, Akçakoca Atatürk Ortaokulu Müdürü Aykan Gülbahar, başarılı iki öğrenci kardeşin babaları olan hayırsever Ş.E’nin ihtiyaçlı çocuklara bot ve mont yardımı yapmasını, kendisinden rol çalmak olarak değerlendirmiş ve iddiaya göre öğrenci velisi Ş.E’ye tavır almıştı.

Ş.E ile kişisel meselesini Ş.E’nin çocukları olan dereceli iki kardeş üzerinden sürdürdüğü fark edilen müdür Gülbahar, çocukların baba Ş.E’den şiddet gördüğünü Savcılığa ihbar ederek hem çocukların hem de annelerinin şiddet konusunda ifadelerinin alınmasını sağlamıştı.

Üzerlerindeki okul kıyafetetleriyle bir gün boyunca hastane ve karakol koridorlarında gezdirilen, darp ve cebir raporu için hastanede işlem gören, şiddet meselesi yüzünden emniyette ifadeler veren çocuklar ve anneleri, işlemlerin ardından evlerine gitmişti.

İfadelerinde şiddet görmediklerini anlatan aile bireylerini hastane raporlarındaki şiddet bulgusuna rastlanmayan raporlar da desteklerken, bu yaşananlar çocukların psikolojilerini alt üst etmeye yetmişti.

Aldıkları derecelerle Düzce ve Akçakoca protokolü tarafından farklı zamanlarda hediyeler ve plaketlerle ödüllendirilen iki başarılı kardeş, olayın ardından kendilerine yaşatılan travma nedeniyle öğrenci arkadaşlarının yanında olmaya utandıklarını beyan etmiş, okula gitmek istemediklerini söylemişlerdi.

Psikolojileri bozulan öğrenciler iki haftaya yakın bir zaman okullarına gitmezken, okulları değiştirilmek suretiyle Mustafa Açıkalın Ortaokulu’na nakilleri yapılan öğrenciler, bugün itibariyle yeni okullarına uyum sağlamaya çalışıyorlar.

Öğrencilerin moral ve motivasyonlarını artıracak psikolojik destek için baba Ş’E, paralı psikoloji hekimleri arayışlarına girerken, aileyi sevindiren bir haber de bugün Savcılık’tan geldi.

Aileye gönderilen Savcılık karar tutanağına göre, şiddetle ilgili olarak elde hiç bir somut delil olmadığı, dolayısıyla kovuşturmaya gerek olmadığı yönünde karara yer verildi.

İki başarılı öğrencinin neredeyse okul hayatını sone erdirecek, bir ailenin bütünlüğünü ortadan kaldıracak derecede akıl dışı ihbarlarla travmalara neden olan müdür Aykan Gülbahar’ın, Savcılık kararının ardından aileden özür dileyip dilemeyeceği merakla beklenirken, Akçakoca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Gülbahar’la ilgili nasıl bir idari tedbir geliştireceği de merak edilen konular arasında.

 

 

 

 

 

 

 

.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.