DOLAR 32,5483 -0.02%
EURO 34,8273 -0.18%
ALTIN 2.436,950,30
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2113047-2,65%
Düzce
23°

KAPALI

19:56

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Gülbahar’ın Müdür Olduğu Okulda Veliler Alış Veriş İçin Bir Kırtasiyeye Yönlendiriliyor
5390 okunma

Gülbahar’ın Müdür Olduğu Okulda Veliler Alış Veriş İçin Bir Kırtasiyeye Yönlendiriliyor

ABONE OL
09/12/2021 13:18
Gülbahar’ın Müdür Olduğu Okulda Veliler Alış Veriş İçin Bir Kırtasiyeye Yönlendiriliyor
2

BEĞENDİM

ABONE OL

Son günlerin skandal eğitimcisi Aykan Gülbahar’ın okulundan soru işaretleriyle dolu bir uygulama daha… Müdür Gülbahar’ın idarecisi olduğu Atatürk Ortaokulu’nda öğrenci velileri, çok sayıda kırtasiyesi bulunan ilçede özellikle bir kırtasiyeye yönlendiriliyor.

Okul öğretmenleri ve öğrenci velileri arasında kurulan sosyal iletişim hesaplarında, öğretmenlerin özellikle Erol Kırtasiyeyi işaret etmeleri dikkatlerden kaçmıyor.

Ders ek kitapları, kaynak kitaplar ve hikaye kitapları alımında Erol Kırtasiye ile anlaşmalı olduklarını vurgulayan öğretmenlerin bu tavırları bazı velilerin tepkisini çekse de alış veriş için sözü edilen k0urtasiyeye gidiliyor.

Bazı sınıf öğretmenleri tarafından yapılan bu yönledirme ise burunlara kötü kokuların gelmesine yol açıyor. Akçakoca’da çok sayıda kırtasiye olmasına ve diğer kırtasiyelerden sözü edilen kitapların daha ucuza alınabilme ihtimalinin olmasına rağmen, özellikle bir kırtasiyenin isminin verilmesi ‘komisyonculuk’ endişelerini akıllara düşürüyor.

Son günlerde başarılı iki öğrenciyle ilgili yaptığı ihbar sonucunda öğrencilerin hastane ve karakol koridorlarında dolaştırılmasına yol açan ve psikolojileri bozulan iki öğrencinin okula devam etmeyerek eğitim hayatlarının son bulması tehlikesine sebep olan müdür Gülbahar’ın, bu kırtasiye yönlendirmesinde ne kadar dahli olduğuna yönelik sorunun cevabı ise merakla bekleniyor.

Kitapların alınması noktasında tek bir kırtasiyenin isminin verilmesi acaba öğretmenlerin yaptıkları anlaşmalarla mı sağlandı, yoksa okulun en tepe noktasındaki idarecisi olan müdür Gülbahar mı sözü edilen kırtasiye ile anlaşma yaptı? Velilerin rekabet koşulları oluştuğunda söz konusu kitapları daha ucuza almaları imkan dahilindeyken tek bir kırtasiyenin önerilmesinde müdür Gülbahar’ın bir komisyon alma durumu oldu mu?..

Bu soruların cevabı elbetteki müdür Gülbahar’ın yapacağı açıklama ile mümkün olabilecektir, fakat velilerin rekabet koşullarının kaldırıldığı bu şartlarda kitaplara verdikleri paranın yüksek bir rakam olduğunu söylemek de abartı olmayacaktır.

Okula en yakın kırtasiyeden teklif bile alınmamış

Atatürk Ortaokul’na en yakın olan Kaya Kırtasiye’den alınan bilgilere göre, kırtasiyeye okul tarafından kitap listelerinin gönderilmediği, fiyat teklifi dahi alınmadığı öğrenildi.

Okul idaresinin farklı fiyat teklifleri almak yerine, diğer kırtasiyeleri yok sayarak Erol Kırtasiye’yi öne çıkarmaları fiyatların yüksek tutulduğu şüphelerinin yanı sıra birilerinin komisyonculuktan gelir elde ettiği şüphesini de doğuruyor.

Bu konularda İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ezer’in inceleme başlatmasını talep eden veliler, endişelerin de bir an önce giderilmesini istiyor.

 

 

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.