DOLAR 32,5042 0.28%
EURO 34,5785 0.22%
ALTIN 2.475,60-0,29
BIST 9.550,05-1,34%
BITCOIN 2030856-5,76%
Düzce
29°

AZ BULUTLU

16:52

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Okul Müdürü Yüzünden İki Başarılı Öğrenci Okula Gitmiyor… Aile, Kaymakam Can’dan Çözüm Bekliyor
  • Akçakoca Gazetesi
  • EĞİTİM
  • Okul Müdürü Yüzünden İki Başarılı Öğrenci Okula Gitmiyor… Aile, Kaymakam Can’dan Çözüm Bekliyor
5192 okunma

Okul Müdürü Yüzünden İki Başarılı Öğrenci Okula Gitmiyor… Aile, Kaymakam Can’dan Çözüm Bekliyor

ABONE OL
05/12/2021 12:27
Okul Müdürü Yüzünden İki Başarılı Öğrenci Okula Gitmiyor… Aile, Kaymakam Can’dan Çözüm Bekliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Atatürk Ortaokulu müdürü Aykan Gülbahar’ın skandal bir hamlesi yüzünden okulda okuyan dereceli iki kardeş öğrenci artık okula gitmek istemezken, bir haftadır okullarına gitmeyen öğrencilerle ilgili gözler çözüm için İlçe Kaymakamı Mustafa Can’a çevrildi.

Okullara yardım etmesiyle bilinen ve her sene ihtiyaçlı öğrenciler için bot ve mont kampanyaları düzenleyen öğrenci velisi Ş.E’yi çekemediği iddia edilen okul müdürü Aykan Gülbahar, yapılan yardım organizasyonlarının kendisinin etkisini azalttığını düşünerek veli Ş.E’ ile meselesini bir husumete dönüştürdü. Başarılı öğrencilerin velisi Ş.E ile kişisel meselesine çocukları katarak suç içeren bir adım atan müdür Gülbahar, aile içi şiddet şikayetiyle çocukların ve annelerinin hastane ve karakol koridorlarında bir gün geçirmelerine neden oldu.

Müdür Gülbahar’ın asılsız ihbarı nedeniyle üzerlerindeki okul üniformasıyla derslerinden ayrılıp Emniyet Müdürlüğüne götürülen iki kardeş öğrenci, darp ve cebir raporu için de aynı gün içinde iki defa hastaneye götürülerek ifadeler verdi.

Gerek öğrencilerin ve annelerinin verdikleri ifadeler, gerekse de hastane raporları herhangi bir aile içi şiddet unsurunun bulunmadığını teyit ederken, yalan ihbarın sahibi olan müdür Gülbahar için idari bir tedbir ise henüz alınmış değil.

Yaşadıkları nedeniyle psikolojileri alt üst olan iki dereceli öğrenci, sanki suçlularmış gibi kendilerine yaşatılan bu olaylardan sonra müdür Gülbahar’ın bulunduğu okula gitmek istemezken, bir haftadır okuldan uzak kalan öğrencilerin anne ve babası Kaymakam Can’dan çözüm bekliyor.

Sınav haftasına girildiği şu günlerde iki başarılı öğrencinin okula gitmemesiyle hem kendi başarı seviyeleri düşecek hem de başarılarıyla Akçakoca’yı temsil eden iki kardeşle birlikte ilçenin de eğitimdeki başarı çıtası aşağıya düşecek.

Şimdi gözler bu soruna müdahale etmesi beklenen Kaymakam Can’da… Aile, Akçakoca Kaymakamı Mustafa Can’ın hem yalan ihbarın sahibi olan ve çocukların psikolojilerini sarsan okul müdürü Gülbahar hakkında idari tedbirleri hayata geçirmesini, hem de çocukların eğitim hayatlarının son bulmaması için acilen başka bir okula nakillerinin gerçekleştirilmesini bekliyor.

Aksi halde çocuklar gitmek istemedikleri okuldan, belki de müdür Gülbahar’ın istediği gibi devamsızlık nedeniyle atılmak seçeneği ile karşı karşıya kalabilirler.

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.