DOLAR 32,3307 0.24%
EURO 35,0916 -0.11%
ALTIN 2.297,020,87
BIST 9.042,232,67%
BITCOIN 22763680,69%
Düzce
26°

KAPALI

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Dersten Aldırdığı Çocukları Karakol ve Hastane Koridorlarında Dolaştırdı
9401 okunma

Dersten Aldırdığı Çocukları Karakol ve Hastane Koridorlarında Dolaştırdı

ABONE OL
30/11/2021 15:21
Dersten Aldırdığı Çocukları Karakol ve Hastane Koridorlarında Dolaştırdı
2

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Atatürk Ortaokulu müdürü Aykan Gülbahar’dan kurum idareciliğine yakışmayacak skandal hareketler…

Müdür Gülbahar’ın ihbarıyla sınıfta eğitimini kesmek zorunda kalan 7. sınıf öğrencisi N.S.E, aynı okuldaki kardeşi T.H.E ile birlikte emniyet müdürlüğüne giderek ifade verdi. Arkadaşlarının gözü önünde okuldan ayrılan kardeşler, ifade öncesi ve sonrası sağlık kontrolü için hastaneye götürülürken, üzerlerinde okul üniformasıyla sanki suçlularmış gibi muamele gören kardeşler, bozulan psikolojileri nedeniyle okula gitmek istemiyorlar.

Her ikisi de okulun en başarılı öğrencilerinden olan, not ortalamaları ve aldıkları takdir belgeleri ile örnek gösterilen kardeşler, ilçe genelindeki başarı sırlamasında aldıkları birinciliklerle kamu idarecileri tarafından ödüllendirilirken, müdür Gülbahar’ın bu skandalıyla psikolojileri alt üst olan Akçakoca’nın gururu kardeşler, okula gitmek istemiyorlar.

İddiaya göre, dün sabah ders arası teneffüsünde başarılı öğrencilerden N.S.E ile konuşan müdür Aykan Gülbahar, öğrenciyi biraz halsiz gördüğünü söyler. 7. sınıf öğrencisi N.S.E’nin son dönemde yapılan sınavların yoğunluğu ve bir hafta önce ameliyat olan babasına üzüldüğünü söylemesine rağmen okul müdürü emniyete ya da savcılığa bir şikayette bulunarak öğrenciyi okuldan aldırır. Emniyetten çocuğun annesi aranır ve Atatürk Ortaokulunda okuyan iki kardeşin ve kendisinin ifadesinin alınması gerektiği söylenir.

Annenin okula giderek ders gören çocuklarını alıp emniyete gitmesiyle üçünün de ifadesi alınır. İfade sırasında aile içinde bir şiddet olayının yaşanıp yaşanmadığı çocuklara ve anneye ayrı ayrı sorulur. İfade öncesi ve sonrasında anne ve iki öğrenci üzerlerindeki üniformalarla hastaneye götürülüp darp ve cebir için sağlık kontrolünden geçirilir. Sağlık kontrolünden geçen çocuklar ve anneleri gördükleri muameleye bir anlam veremezken, muayene sonucunda darp ve cebir görmedikleri teyit edilen anne ve çocukları hastaneden gönderilir.

Akçakoca’nın eğitimdeki gururu olan iki kardeş, emniyette verdikleri ifadede sınav haftasının yorgunluğu ve tedavileri evde devam eden babalarının sağlık durumlarına duydukları üzüntüyü belirtirler. Anne de verdiği ifadede evlerinde şiddetle anılacak herhangi bir durumun olmadığını söyler fakat suçlandıkları şeyler ve gün boyu yaşadıkları şeyler nedeniyle çocukların moralleri alt üst olur.

Gördükleri muameleyi hak etmediklerini düşünen başarılı öğrenciler, sanki birer suçlularmış gibi kendilerine yaşatılan bu durum sonrasında okula gitmek istemezken, çocukların anne ve babası şu günlerde psikolojik destek için bir hoca arayışına girmiş durumda.

Müdürün hatası başarılı iki öğrenciyi eğitimden kopartabilir

Okul Müdürü Aykan Gülbahar’ın işgüzarlığı ile okul yaşamları kararma noktasına gelen çocukların babası Ş.E, müdürün kendi ailesine yaşattıkları nedeniyle savcılığa suç duyuruunda bulanacaklarını belirtti. Baba Ş.E. ayrıca, çocukları yeniden okula gönderebilmek ve düşen motivasyonlarını yükseltebilmek için kendi iknalarının yeterli olmadığını, bu konuda gerekirse bir psikolojik danışmana başvurarak çocukların başarılarını devam ettirmek istediklerini söyledi.

Kendisi de ameliyat olduğundan tedavisi bir süre evde gerçekleşen baba Ş.E, müdür Gülbahar’ın çocukları karakola göndermeden önce rehber öğretmenle görüştürmesi gerekirken, bunu yapmayarak muhtemel bir görev suçu da işlemiş olduğunu ifade ederken, bu konularda müdürle ilgili idari yaptırım olması için girişimde bulunacaklarını söyledi.

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.