DOLAR 32,5965 0.35%
EURO 34,8179 0.17%
ALTIN 2.507,390,94
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20982632,92%
Düzce
14°

KAPALI

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Müdür Ezer’den pazar günü yapılacak LGS sınavı öncesi önemli açıklamalar
2311 okunma

Müdür Ezer’den pazar günü yapılacak LGS sınavı öncesi önemli açıklamalar

ABONE OL
04/06/2021 16:17
Müdür Ezer’den pazar günü yapılacak LGS sınavı öncesi önemli açıklamalar
2

BEĞENDİM

ABONE OL

Pazar günü tüm yurtta eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek olan Liselere Geçiş Sınavı öncesi aday öğrenci ve ailelerde heyecan doruk yaptı. Akçakoca’da 8 okulda 438 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilecek olan sınavda adaylar ter dökecek. Sınav öncesi COVİD-19 riskine karşı okullarda her türlü tedbir alınırken öte yandan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ezer’den öğrenci ve velilere önemli uyarılar geldi.

Pandemi gölgesinde geçen bir yıl boyunca iyi bir lise kazanma hayaliyle Liselere Geçiş Sınavı’na hazırlanan ortaokul 8. sınıf öğrencileri ve velilerinde sınava iki gün kala heyecan tavan yaptı.

Akçakoca’da 8 okulda yapılacak olan LGS,  6 Haziran Pazar günü, saat 9.30’da başlayacak. Öğrenciler sınava bu yıl da eğitim gördükleri kendi okullarında girecek.

Sınavın yapılacağı pazar günü yeni tip koronavirüs tehdidine karşı uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasına denk gelmesine rağmen o gün öğrenci, veli ve görevli personeller 07.00-15.00 saatleri arasında kısıtlamadan muaf olacak.

SINAV İKİ OTURUM OLARAK YAPILACAK

2 oturum halinde gerçekleştirilecek olan sınavın 9.30-10.45 saatleri arasındaki ilk oturumunda öğrencilere sözel alandan 50 soru yöneltilecek. Öğrencilerin birinci oturumda 75 dakika cevaplama süresi verilecek. 45 dakikalık aranın ardından ikinci oturum ise 11.30-12.50 saatleri arasında yapılacak. Bu bölümde öğrencilere sayısal alandan 40 soru yöneltilirken cevaplamaları için de 80 dakika süre tanınacak.

ADAY ÖĞRENCİLERE ÖNEMLİ HATIRLATMALAR

Öğrencilerin 4 yıllık lise eğitimini şekillendirecek önemli sınav öncesi Akçakoca Milli Eğitim Müdürlüğü, aday öğrenci ve velileri uyardı. Müdürlükten yapılan açıklamada öğrencilerin sınava giderken yanlarından geçerli kimlik belgelerini almaları gerektiği hatırlatılırken, geçerli kimlik belgesi yanında olmayan öğrencilerin sınava alınmayacağı belirtildi.

Sınav esnasında kullanılacak olan araç ve gereçlerin de öğrenci tarafından temin edileceği belirtilirken öğrencilerin yanlarında en az iki adet koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi bulundurması gerektiği belirtildi. Sınav öncesi kimlik kontrolleri ve salona yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için ise öğrencilerin sınav saatinden en az yarım saat önce sınava girecekleri binada hazır bulunmaları gerektiği hatırlatıldı.

VATANDAŞLARA ‘GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİ’ UYARISI

Liselere Geçiş Sınavı öncesi Akçakoca Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulunan Akçakoca İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ezer, sınav öncesi gerekli olan tüm önlemlerin alındığını belirtti. Müdür Ezer, vatandaşların da öğrencilerin geleceğinin etkileyecek olan bu günde sorumlu davranması gerektiğini belirtti.

Müdür Ezer yaptığı açıklamada, “Öğrencilerimiz için önem arz eden söz konusu sınavların güven ortamında huzurlu bir şekilde yapılabilmesi için kamu kurum ve kurumlarımızca gerekli tedbirler alınmıştır. Bu süreçte halkımızın da sınav esnasında, sınavların yapıldığı okullara yakın konutlarda, iş yerlerinde, kahvehane ve düğün salonu gibi mekânlarda her türlü gürültü kirliliğine yol açacak davranışlardan kaçınması, araçları ile seyir halindeyken cadde ve sokaklarda yüksek sesli müzik dinlenmemesi, klakson çalınmaması son derece önem arz etmektedir” ifadelerine yer verdi.

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.