DOLAR 32,5579 0.04%
EURO 35,0161 0.44%
ALTIN 2.420,82-0,08
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2096072-3,58%
Düzce
26°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

KATARAMAN SATIŞIYLA ‘BİR TAŞLA İKİ KUŞ VURULACAK’
5569 okunma

KATARAMAN SATIŞIYLA ‘BİR TAŞLA İKİ KUŞ VURULACAK’

ABONE OL
20/03/2022 10:47
KATARAMAN SATIŞIYLA ‘BİR TAŞLA İKİ KUŞ VURULACAK’
2

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca’nın gezi teknesi olan ve bir internet sitesinde satışa çıkartılan Pusula Katamaran’a 8 milyon lira teklif veren Yılmaz Holding’in CEO’su Mehmet Yılmaz, belediyenin fiyatı kabul etmemesi üzerine teklifi biraz daha yükseltme kararı aldığını açıkladı.

Şirketinin merkezi İstanbul’da olan Yılmaz Holding’e ait Türkiye’nin bütün yazlık kesimlerinde 30’a yakın büyük tur tekneleri ve yatları var. Kendisi de Akçakocalı olan holding patronu işadamı Mehmet Yılmaz’ın katamaranın yanı sıra satışa çıkartılacak olan Kamelya Restaurant’la da ilgilendiği öğrenildi.

Belediye yetkilileri ise sözkonusu olan gezi teknesinin satış fiyatının 12 milyon lira olduğunu ve çok fazla indirim yapamayacaklarını söyleyince, bunun üzerine talip işadamı ikinci planını devreye sokmaya hazırlanıyor.

Türkiye’de az sayıda bulunan katamaran gezi teknelerinin Karadeniz dışındaki denizlerde daha çok tutulduğu bilinirken, çift gövdeli bu teknelerde 500 kişiye kadar konuk ağırlanabiliyor. Büyük gezilerin ve özel etkinliklerin su üzerindeki en cazip alternatifi olan katamaranlar, bu sektörde iş yapan firmaların da iştahını kabartıyor.

Bodrum ve Antalya koylarında çok sayıda teknesi olan ve deniz gezisi turizminde hatırı sayılır işler yapan Mehmet Yılmaz, katamarana yakın ilgi duymasından ötürü önceki teklifi olan 8 milyonun üzerine 2 milyon lira daha koyma seçeneği üzerine çalııştığını ifade ediyor.

Akçakoca belediyesine 10 milyon lira gibi yeni bir teklif sunması beklenen Mehmet Yılmaz’ın teklifine karşılık belediyenin cevabı ise merak ediliyor.

Kendisinin de Akçakocalı olduğunu belirten Yılmaz, katamaranı aldıktan sonra işe yine Akçakoca’da tur işine devam edeceğini ileri sürüyor. Bu seçeneğe ise belediye başkanı Okan Yanmaz’ın sıcak baktığı iddia ediliyor.

BİR TAŞLA İKİ KUŞ

Belediye adına katamaranı satıp parasının bir bölümünü maaş alacaklarında ve kalanıyla da başka projeleri gerçekleştirmek iyi bir seçenek gibi görülürken, en önemlisi de katamaranın Akçakoca’da kalıp başka bir firma adına da olsa liman içinden aynı hizmeti verecek olması başkan Yanmaz’ın kabul edeceği bir seçenek olarak değerlendiriliyor.

Belediye yönetimi açısından bir taşla iki kuş vurmak olarak adlandırılacak bu seçeneğin kabul edilir olduğu ise kulislerde konuşuluyor.

KAMELYA RESTAURANT’A DA TALİP

Akçakoca sevdalısı iş insanı Mehmet Yılmaz’ın Akçakoca ile ilgili düşündüğü yatırımlar gezi teknesi ile sınırlı değil. Gayrimenkul sektöründe de oldukça büyük işler yapan Yılmaz, belediye tarafından satışa çıkartılacak olan Kamelya Restaurant’ın yeriyie ilgili de çok istekli olduğunu dile getiriyor.

Yılmaz, Kamelya Restaurant binasının satışa çıkması durumunda burayı almak için 20 milyon lira gibi bir rakamı gözden çıkardıklarını ifade ediyor.

MAAŞ ALACAKLARI KONUSUNDA DUYARLI DAVRANIYOR

Akçakoca’ya yatırımlar yapmak üzere kolları sıvayan iş insanı Mehmet Yılmaz, Akçakoca’daki gelişmeleri yakından takip ettiğini söylüyor.

Her durumdan haberdar olduğunu ifade eden Yılmaz, geminin satış parasıyla işçi maaşlarının ödeneceğini bildiğini, emeğe duyduğu saygı dolayısıyla bu yüzden Belediye yönetimiyle sıkı pazarlıklar yapmayı düşünmediğini söyledi.

Önümüzdeki günlerde Akçakoca’ya bir ziyaret gerçekleştirmesi beklenen iş insanı Yılmaz’ın belediye başkanı Okan Yanmaz’ı ziyaret etmesi ve katamaran için istenen 12 milyon lira bedelin belki de tamamını vermesi sürpriz gibi görünmüyor.

 

 

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.