DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20749913,50%
Düzce
24°

KAPALI

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

ÖZGÜR SEÇKİN’İN BASIN DÜŞMANLIĞI MECLİS DUYARLILIĞIYLA BERTARAF EDİLDİ
5893 okunma

ÖZGÜR SEÇKİN’İN BASIN DÜŞMANLIĞI MECLİS DUYARLILIĞIYLA BERTARAF EDİLDİ

ABONE OL
18/03/2022 18:36
ÖZGÜR SEÇKİN’İN BASIN DÜŞMANLIĞI MECLİS DUYARLILIĞIYLA BERTARAF EDİLDİ
2

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Haberin videosu aşağıdaki linktedir…

https://www.facebook.com/100071434490702/videos/392051748927314

 

Akçakoca Belediye Meclisinde bugün yapılan olağanüstü oturum, basına düşman olanlarla halkın haber alma özgürlüğüne destek çıkanlar arasındaki bir ayrışmayı gözler önüne serdi.

Bir grup vatandaşın Meclis oturumuna katılmak istemesine karşı belediye başkanı Okan Yanmaz, kanunen oturumun saatinde yapılması gerektiğini ifade etti. Yanmaz, vatandaşlarla meclis gündemi bittikten hemen sonra bir araya gelme talebini ileri sürdü ve bu konuda oylama yapıldı.

Belediye Meclis üyeleri ise oy çokluğuyla bu öneriye destek verince katılımcı grup, oturum sonrasında salona geri gelmeleri koşuluyla salondan ayrıldı.

Meclis oturumunun gündem dışı tartışmaya açılmaması için verilen bu çabayı içine sindiremeyen CHP’li meclis üyesi, üyelerin çoklukla aldığı karara öfkesini basın mensuplarından çıkartmaya çalıştı.

Basın mensuplarının da salondan çıkartılmalarını istediğini söyleyen Özgür Seçkin’e ilk müdahale başkan Yanmaz’dan geldi. Basının salondan canlı yayın yapmasının dışarda bekleyenler için de iyi bir olanak olduğunu ileri süren Yanmaz,  basın mensuplarının kalmasından yana olduğunu söyledi.

Basın özgürlüğünün halkın haber alma özgürlüğü olduğunu kavramadığı görülen Özgür Seçkin’in tutumuna karşı salondaki bazı meclis üyeleri de tepki verince başkan Yanmaz öneriyi oylamaya sundu.

Basın mensuplarının salonda kalmasını oylamaya açan Yanmaz’ın teklifine, CHP’li 2 meclis üyesi dışında kalan tüm meclis üyeleri evet yönünde oy verince, bu ezici tavır basına tahammülü olmadığı görülen Seçkin üzerinde soğuk duş etkisi yaptı.

21. yüzyılda hâlâ basından gizli iş tutma düşüncesinden yana olan zihniyetin Akçakoca belediye meclisinde yeniden vücut bulma girişimi, meclisin duyarlı üyeleri tarafından çöp sepetine atılırken, basınla sorun yaşayarak siyaset yapan Seçkin’in sosyal demokrasinin Türkiye’deki yegâne temsilcisi olan CHP’de nasıl yer aldığı da kulislerde dile getirilen bir noktaydı.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.