DOLAR 32,6010 0.12%
EURO 35,0335 0.51%
ALTIN 2.426,310,14
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2095206-3,67%
Düzce
26°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNDEN AYRIMCILIK UYGULAMASI
4246 okunma

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNDEN AYRIMCILIK UYGULAMASI

ABONE OL
11/10/2022 17:50
İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNDEN AYRIMCILIK UYGULAMASI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ezer, okul müdürlerine verdiği mesajlı talimatla bir skandala imza attı. Hayırsever bir vatandaşın okullara yapacağı yardımın, ‘fotoğraf çekilmesin’ gerekçesiyle engellenmesine neden olan müdür Ezer, skandal karardan bir gün sonra belediye başkanı Okan Yanmaz’ın bir okula yaptığı malzeme yardımı sırasında fotoğraf çektirmesine ise ses çıkartmadı.

Okullara yardım etmesiyle yakından tanınan bir hayırseverin yardım sırasında okul müdürüyle fotoğraf çetirmesine engel olduğu için yüzlerce çift kışlık ayakkabının okullara verilmesine engel olmuş olan müdür Ömer Ezer’in, aldığı karara kendisinin uymadığı, ‘adamına göre muamele’ yaptığı ortaya çıkarken, müdür Ezer’in çifte standartlı bu yaklaşımının arkasında ne gibi sebeplerin yattığı ise henüz bir netlik kazanmış değil.

Akçakoca’da çok sayıda hayırsever iş insanının memleketlerinin kurumlarına ve insanlarına ne ölçüde yardım ettikleri herkesin malumu. Bu yardımlar yapılırken, ‘ihtiyaçlı kişileri rencide etmeden’ sadece kurum yöneticileriyle hatıra fotoğrafları çektirmek ise alışılageldik durumlardan.

Hal böyle iken, öteden beri yardım yapmasıyla tanınan ünlü bir hayır insanının kendi aracıyla ve malzemelerle okullara gitmesine, günün anlamına binaen kurum amirleriyle fotoğraf çektirmesine tahammül edemeyen Ömer Ezer’in, söz konusu yardımlar belediye başkanı tarafından yapıldığında kendi yasakçı talimatına kendisinin bile uymadığı ortaya çıktı.

Yaptığı çifte standartlı yaklaşım ile hayırsever vatandaşlar arasında ayrımcılık yaptığı ortaya çıkan Ömer Ezer’in neden bu skandala imza attığı ancak kendisinin yapacağı bir açıklamayla ortaya çıkacak. Bu arada, Ömer Ezer tarafından veto yiyen hayırsever öğrenci velisinin ise bazı okullara kışlık giysiler dağıttığı, Ömer Ezer’in yasak kararı sonrasında ise almış olduğu 120 çift ayakkabıyı mahalle muhtarları aracılığıyla ihtiyaçlı öğrencilere ulaştırmaya çalışacağı öğrenildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ezer’in vatandaşlar arasında ayrımcılık yapması, özellikle hayır işlerine duyarlı olan kesimlerin tepkisini çekmeye yetti. Fotoğraf çektirilmemesi için müdürlere mesaj atan Ömer Ezer’in talimatına önem veren kurum müdürlerinin ise söz konusu yardımı yapan Okan Yanmaz olunca Ömer Ezer’in talimatını pek de önemsemedikleri ortaya çıktı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.