DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20725110,77%
Düzce
24°

KAPALI

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

AKÇAKOCA LİSESİ, TARİHİ İSMİNE YENİDEN KAVUŞTU… TABELASI ASILDI
3174 okunma

AKÇAKOCA LİSESİ, TARİHİ İSMİNE YENİDEN KAVUŞTU… TABELASI ASILDI

ABONE OL
22/03/2023 15:09
AKÇAKOCA LİSESİ, TARİHİ İSMİNE YENİDEN KAVUŞTU… TABELASI ASILDI
2

BEĞENDİM

ABONE OL

Haberin videosunu izlemek için aşağıdaki linki tıklayınız:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100074178772605

…………………………………..

Akçakoca’dan çok sayıda ismin okuyup mezunu olduğu tarihi Akçakoca Lisesi, bir süredir Barbaros Anadolu Lisesine dönüştürülmüştü. Liseden mezun olan Akçakocalıların taleplerini dikkate alan Ak Parti İlçe Başkanı Esvet Sarıoğlu, bakanlık nezdinde yürüttüğü temaslar sonucunda lisenin adının ilçeye yeniden kazandırılmasını sağlarken, bugün ise tarihi lisenin isminin yazılı olduğu tabela okul binasına asıldı.

Akçakoca Lisesinin Çuhallı çarşısında bulunan binası, zamanla Barbaros Anadolu Lisesine dönüştürülmüş ve kısa bir süre sonra binanın depreme dayanıklılık testlerinden geçemediği ortaya çıkınca, bina yıkılarak yerine yeni bir binanın yapılması kararlaştırılmıştı.

Barbaros Anadolu Lisesi iken yıkılan binanın şu günlerde yapımına başlanacağı ve 2024 eğitim öğretim döneminde faaliyete geçirileceği ileri sürülürken, projenin bağışçısı olan Akçakocalı hayırsever iş insanı Burhan Özdemir de bakanlık yetkililerine Akçakoca Lisesi ismini önermişti.

Akçakoca Lisesinin geçici eğitim verdiği İmam Hatip Lisesi binasında bugün tabela değişimi yaşandı. Barbaros Anadolu Lisesi tabelası indirilerek yerine tüm Akçakocalıların ismini geri istedikleri Akçakoca Lisesi tabelası asıldı. Tarihi okulun Çuhallı çarşısındaki binası yapıldıktan sonra da tabela buradan taşınarak kendi gerçek yeri olan o binaya asılacak.

Tabela asılması sırasında, sürecin bu noktaya gelmesinde en fazla emeği veren kişilerden olan Ak Parti Akçakoca İlçe Başkanı Esvet Sarıoğlu, partisinin yönetim kurulundan arkadaşları ile okul bahçesinde bulunurken, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ezer ve müdürlüğün çeşitli kademe yöneticileri de okul önünde hazır bulundular.

Akçakoca Lisesi tabelasının asılması sonrasında basın mensuplarına bir açıklama yapan Ak Parti İlçe Başkanı Esvet Sarıoğlu şunları söyledi:

”Bugün burada tarihi lisemizin isminin yazılı olduğu tabelanın asılması sebebiyle bulunuyoruz. Bu neden bizim için önemli? Ben ilçe başkanı olduğum günlerden itibaren bu okulumuzdan mezun olanlar, okullarının isminin geri verilmesi yönünde talepte bulundular. Benim de mezunu olduğum Akçakoca Lisesinin isminin Akçakoca için taşıdığı hassasiyeti bildiğim için memnuniyetle yardımcı olmaya çalıştık. Buradan mezun olmuş çok sayıda hemşehrimiz, ilçemiz içinde ve ilçe dışında çok sayıda sanayici ve iş insanımız var. Biz de ilk önce bir imza dilekçesi hazırlatıp mezunlardan imzalar aldık, sonra bunları İlçe Milli Eğitim İl Müdürlüğüne ve ardından Valilik aracılığıyla bakanlığa gönderdik. Daha sonra bakan yardımcımız sayın Sadri Şensoy’a yaptığımız bir ziyarette bu konuyu gündeme getirdik, yardımlarını istedik. Sağolsunlar hemen telefon açarak süreci başlattılar ve Akçakoca Lisesi ismini geri kazandık. Bugün burada tabelasını astığımız Akçakoca Lisesi tabelasının asılmasında katkıları olan herkese bir kez daha teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.