DOLAR 32,3412 0.18%
EURO 35,1071 -0.23%
ALTIN 2.237,55-0,26
BIST 7.962,343,14%
BITCOIN 2055216-6,37%
Düzce
14°

PARÇALI BULUTLU

13:18

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

“AKÇAKOCA GASTRONOMİ FESTİVALİ” BAŞLADI
2636 okunma

“AKÇAKOCA GASTRONOMİ FESTİVALİ” BAŞLADI

ABONE OL
11/05/2022 11:23
“AKÇAKOCA GASTRONOMİ FESTİVALİ” BAŞLADI
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Düzce Üniversitesi Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile Gölyaka Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı iş birliğiyle organize edilen, “Akçakoca Gastronomi Festivali” düzenlenen panel ve birçok workshop uygulamasıyla başladı.

Yoğun ilgi gören organizasyonun ilk gününde 20 kişilik akademik kadro ve dünyaca ünlü şeflerin öğle yemeği adresi birbirinden lezzetli mönüleriyle tanınan Akçakoca Hamsi Restoran oldu. Akçakoca’da doğan ‘Hamsi’ markasını Türkiye’ye yayınlaştırmayı hedefleyen işletme sahibi Ali Çubukçu, misafirleriyle yakından ilgilenerek, Düzce’nin tanıtımına önemli katkılar sağladı.

İki gün süresince devam edecek Akçakoca Gastronomi Festivali’nin açılışına; Akçakoca Kaymakamı Mustafa Can, Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İdris Şahin, Düzce Üniversitesi Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Muammer Mesci, Gölyaka Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Kazım Özkan Ertürk, protokol üyeleri, davetli konuklar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

“Akçakoca turizm işletmeciliği ve otelcilik yüksekokulu bir marka”

Türkiye’nin en ünlü şefleri, meslek profesyonelleri, farklı üniversitelerden akademisyenler, alanında uzman konuklar ve öğrenciler başta olmak üzere gastronomi alanına gönül verenlerin bir araya geldiği program Serkan Apak ve öğrencisi Ece Lokum’un müzik dinletisi ile başladı. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Üniversitesi Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Muammer Mesci, iki gün süresince konuk edecekleri Türkiye’nin kıymetli şeflerinin Türk ve dünya mutfağıyla ilgili bilgi ve deneyimlerini paylaşacaklarını söyleyerek, Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’nun bir marka olduğunu sözlerine ekledi.

“Akçakoca turizmine katkıları olacak”

Programda konuşan Akçakoca Kaymakamı Mustafa Can, geleceğin şeflerinin sektörün önde gelen şeflerinden öğrenecekleri bilgi ve tecrübelerle mesleklerinde en iyi yerlere geleceklerini dile getirdi. Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu ile Gölyaka Meslek Yüksekokulu’nun düzenlediği Akçakoca Gastronomi Festivali’nin turizm sezonu başlarken Akçakoca’da gerçekleştirilmesinin turizmin gelişmesi anlamında da katkıları olacağını ifade ederek programın hayata geçirilmesinde emek verenlere teşekkür etti.

“Türk Mutfağında Sürdürülebilirlik”

Açılış konuşmalarının ardından Beykent Üniversitesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı/ TV Programcısı Dr. Öğr. Üyesi Esat Özata’nın moderatörlüğündeki “Türk Mutfağında Sürdürülebilirlik” konulu panele geçildi. Panelde; Anadolu Üniversitesi Eskişehir Meslek Yüksekokulu’ndan Dr. Öğr. Üyesi Osman Güldemir, Araştırmacı –Yazar- TV Programcısı Yunus Emre Akkor, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Mengen Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Berker Çiftçi ve Coşkun Yemek A.Ş.’den Ercan Coşkun bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.

Sürdürülebilirlik kavramının gastronomi alanı için uzun bir yol ve anahtar bir kelime olduğuna işaret eden Dr. Öğr. Üyesi Esat Özata, eğitimde Türk mutfağına yakışır ortamların oluşturulduğu için öğrencilerin şanslı olduklarını dillendirdi.

“Gıdayı kontrol eden dünyayı kontrol eder”

Türkiye’nin gastronomi turizmi ülkesi olduğunun vurgulandığı panelde, kendi kültürümüzü tanıyıp sürdürülebilir kıldığımız takdirde ülkemizin gastronomi alanında çok iyi yerlere geleceği ifade edildi. Gıdayı kontrol edenin, dünyayı kontrol edeceğinin altını çizen konuşmacılar, gerçek tohumlara ve bu tohumları yaşatacak bireylere olan ihtiyaca dikkat çektiler. Yemek turizminde yabancı turistlere yönelik daha fazla tanıtıma gereksinim olduğunu belirten konuşmacılar, öğrencilerden gelen soruları da yanıtlayarak önemli değerlendirmelerde bulundu.

Lezzet şölenine sahne oldu

Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu ile Gölyaka Meslek Yüksekokulu’nda dereceye giren öğrencilere Şef Ceketi Giydirme Töreni ile devam eden Akçakoca Gastronomi Festivali’nin öğleden sonraki bölümü adeta lezzet şölenine sahne oldu.

Kariyerinde başarıya ulaşmış şefler, Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Uygulama Mutfağı’nda workshop uygulamaları gerçekleştirdi. Ünlü Şef Mustafa Akça yöresel mutfak, Şef Erkan Kıyıcıoğlu yöresel tatlılar, Gelişim Üniversitesi Öğr. Gör. Levent Demirçakmak dünya mutfağı, Uluslararası Çikolata ve Pastacılar Derneği Başkanı, Eğitmen Şef Didar Yanar ise dünya mutfağı tatlılarının en seçkin uygulamalarıyla programa imzalarını attı.

Hamsi Restoran’da keyifli sohbet

Öte yandan “Akçakoca Gastronomi Festivali”nin 1. gününde 20 kişilik akademik kadro ve dünyaca ünlü şefler, Akçakoca Hamsi Restoran’da öğle yemeğini yemeği tercih etti. Akçakoca ve Düzce’den sonra İstanbul’da da şube açarak restoranındaki lezzetleri, Türkiye’nin dört bir yanına taşımakta kararlı olan işletme sahibi Ali Çubukçu misafirleriyle yakından ilgilendi. Düzce’nin lezzet duraklarından biri olan Hamsi Restoran’daki mönüler ve Akçakoca hakkında misafirlerini bilgilendiren Çubukçu, yemek süresince gerçekleşen keyifli sohbette, bu tür organizasyonların şehre büyük katkı sağladığını vurguladı ve katılımcılara teşekkür etti.

Akçakoca Gastronomi Festivali’ne katılan şefler Akçakoca’yı çok beğendiklerini, kısa bir gezme gezinti yapmış olmalarına rağmen, düzenli sakin şirin bir turizm ilçesi olduğunu dile getirdiler.

Akçakoca Gastronomi Festivali’nin ilk günü workshop uygulamalarının ardından sona erdi.

 

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.