DOLAR 32,5753 0.26%
EURO 35,0119 0.09%
ALTIN 2.461,191,04
BIST 9.883,681,72%
BITCOIN 20983651,41%
Düzce
16°

HAFİF YAĞMUR

16:55

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

ÇİĞDEM VE GÜLHAN ÖĞRETMEN, SANATSAL ÇALIŞMALARLA TURİSTİK MEKANLARA RUH KAZANDIRIYOR
4442 okunma

ÇİĞDEM VE GÜLHAN ÖĞRETMEN, SANATSAL ÇALIŞMALARLA TURİSTİK MEKANLARA RUH KAZANDIRIYOR

ABONE OL
10/05/2022 13:33
ÇİĞDEM VE GÜLHAN ÖĞRETMEN, SANATSAL ÇALIŞMALARLA TURİSTİK MEKANLARA RUH KAZANDIRIYOR
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Halk Eğitim Merkezi’ndeki resim kurslarında öğretmenlik yapan sözleşmeli eğitimcilerimiz Çiğdem Alışkın ve Gülhan Çetinbaş, sanatsal yaratıcılıklarını kurs dışında da hayata geçirerek çeşitli mekanlara yeniden hayat veriyorlar.

Gazi Üniversitesi mezunu mesleki resim öğretmeni Gülhan Cetinbaş ile Fırat Üniversitesi mezunu resim iş öğretmeni Çiğdem Alışkın  http://@diarteacher   adıyla bir araya gelerek Akcakoca’nın bazı mekanlarında sanatsal çalışmalar yapıyor. Başarılı resim öğretmenlerimizin dış mekan dikey yüzeylerinde yaptığı çalışmalar esnaf ve vatandaşın beğenisini topluyor.

Halk Eğitim Merkezi’nde plastik sanatlar alanında çeşitli kurslar veren yetenekli öğretmenlerimiz talep olması halinde üç boyutlu çalışmaları da yapacaklarını söylüyorlar. Hedeflerinin sanatı en güzel şekilde halkın ilgisine sunmak olduğunu belirten öğretmenler, bu sanatın dünyada ve ülkenin birçok yerinde özellikle turistik mekanların dış yüzeylerinde hayat bulduğunu ve çok tercih edildiğini ifade ettiler.

Esentepe’de Seher Ulu’ya ait olan Cafe Falez’in dış duvarlarına da fırçalarıyla hayat veren resim öğretmenleri, renksiz ve soluk duvarları, canlı renklerle güzelleştirdikleri tasarımlarıyla ferah bir mekanın yaşayan uzuvları haline getirdiler.

Türkiye’de başta Ege ve Akdeniz bölgesi olmak üzere, yaz turizminin yoğunlukla yaşandığı yerlerde benzerine sıkça rastlanan bu çalışmaların Akçakoca’daki turistik işletmeler için de yol gösterici olacağına şüphe yok.

Solgun duvarları birer sanat objesine dönüştüren öğretmenlerimizin Akçakoca’da kalmaları ve bu hünerlerini ilçenin çeşitli mekansal tasarımlarında hayata geçirmeleri son derece önemli. Benzer çalışmaları kendi mekanlarında da uygulatmak isteyen işletmecilerimizin, Akçakoca Halk Eğitim Merkezi’nde kurs veren öğretmenlerimizle iletişime geçmeleri, hayallerini gerçekleştirmek için ilk adım olacak.

 

 

 

 

.

 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.