DOLAR 32,3483 0.29%
EURO 35,1390 -0.02%
ALTIN 2.307,641,34
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22861482,59%
Düzce
20°

HAFİF YAĞMUR

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

AKÇAKOCA BELEDİYESİ’NDEN HEM PALAMUT HEM MÜZİK FESTİVALİ
2943 okunma

AKÇAKOCA BELEDİYESİ’NDEN HEM PALAMUT HEM MÜZİK FESTİVALİ

ABONE OL
08/01/2023 12:47
AKÇAKOCA BELEDİYESİ’NDEN HEM PALAMUT HEM MÜZİK FESTİVALİ
2

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca’da bu yıl birincisi düzenlenen Akçakoca Palamut Festivali’nde, ilçeye giden vatandaşların karnı palamutla doyarken, kulaklarının pası ise sahnede fırtına gibi esen Karadenizli ünlü sanatçı Resul Dindar konseri ile silindi.

 

Akçakoca Belediyesi tarafından bu yıl ilk defa ilçede Palamut Festivali düzenledi. Akcakoca Çuhallı Çarşı’da düzenlenen festivalde kurulan mangallarda ızgaralara konulan palamutlar pişirildi. Ekmek arasına konulan palamutlar halka ikram edildi. 30 bin kişiye yetecek palamudun pişirildiği ilçede vatandaşlar palamut yemeye doydular.

Festivalle ilgili bilgiler veren Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz, festivalin belli sebeplerle ertelendiğini ifade ederek “Biliyorsunuz bu sene ülkemizde bazı istenmeyen ve bütün Dünya’nın etkilendiği pandemi süreci oldu. Ardından madencilerimizi şehit oldu. Arkasından İstanbul’da terör olayları oldu, arkasından deprem olayı oldu. Biz bunu 29 Ekim’de yapmayı düşünürken, Ocak ayına denk geldi. Kar yağacak bir havada Akçakoca’nın üzerine bir güneş doğdu. Bu güzel havada insanların kasvetli günlerine bir nebze olsun, merhem olmak adına böyle neşeli bir günü onlara sunmak istedik. Düzcemiz turizm açısından sayılı yerlerden ve Akçakoca’da, Düzce’nin denize açılan penceresi konumunda. Dolayısı ile buranın belediye başkanı olarak turizmi ön plana çıkararak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Gelecek yıllarda insanlarımızı daha neşelendirecek festivallerimiz olacak. İnsanların moralini yükselttikçe tüm ülkeye yansıyacak. Akçakoca’ya gelen tüm misafirlerimize teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

AKÇAKOCA GELECEK SEZONDA BAMBAŞKA OLACAK

Gelecek sezonda çok farklı bir Akçakoca için çalıştıklarını söyleyen Yanmaz, “Biliyorsunuz Akçakoca turizm konusunda büyük yatırımlarla yeni sezona giriyor. Güreş sahasından tutun, yarı olimpik havuz ihalesi oluyor. Akabinde Dünya Bankası’ndan 250 milyon civarında hibe projelerimiz onaylandı. Kısa zamanda onlara başlanacak. Denize giren insanların bakterilerden veya mikroplardan arındırılan bir biyoarıtma sistemi kurulacak. Elektrikli otobüsler, Yukarı Mahalle’yi turizme hazırlıyoruz. Bir takım insanlar değişik algılar yaratıyor. Belediyenin ekonomik durumuyla alakalı. İşçilerle olan problemlerimiz çözdük. Yol çalışmalarımızı yapıyoruz. Maaşlarımızı ödüyoruz. Dalgakıranlar hizmete açılacak. Önümüzdeki sezon bambaşka bir Akçakoca olacak. Denizi, şelalesi, mağaraları ile Düzce tüm Türkiye’ye, Dünya’ya hizmet edecek. Bizde buraya gelen insanları mutlu edebilirsek ne mutlu bizlere” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Karadeniz müziğinin sevilen sesi ünlü sanatçı Resul Dindar sahne aldı. Dindar sahnede birbirinden hareketli şarkıları seslendirirken, festivale katılanlar ise yerinde duramayarak bol bol horon oynadılar.

 

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.