DOLAR 32,5355 -0.02%
EURO 34,9865 0.39%
ALTIN 2.429,520,28
BIST 9.709,15-0,13%
BITCOIN 2071912-3,22%
Düzce
29°

PARÇALI BULUTLU

20:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

ABİTAŞ’IN SERMAYE ARTIRIM TALEBİ BİR KİŞİ DIŞINDA TÜM MECLİS ÜYELERİNİN OYLARIYLA KABUL EDİLDİ
  • Akçakoca Gazetesi
  • BELEDİYE
  • ABİTAŞ’IN SERMAYE ARTIRIM TALEBİ BİR KİŞİ DIŞINDA TÜM MECLİS ÜYELERİNİN OYLARIYLA KABUL EDİLDİ
4392 okunma

ABİTAŞ’IN SERMAYE ARTIRIM TALEBİ BİR KİŞİ DIŞINDA TÜM MECLİS ÜYELERİNİN OYLARIYLA KABUL EDİLDİ

ABONE OL
06/01/2023 18:13
ABİTAŞ’IN SERMAYE ARTIRIM TALEBİ BİR KİŞİ DIŞINDA TÜM MECLİS ÜYELERİNİN OYLARIYLA KABUL EDİLDİ
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Haberin videosunu izlemek için aşağıdaki linki tıklayınız: 

https://www.facebook.com/100071434490702/videos/465274522474045

…………………………………

Akçakoca Belediyesinde çalışan işçilerin maaşlarını ödeyen birim olan ABİTAŞ’ın yeni yılda sermayesinin artırılmasına yönelik talep bugün yapılan 2023 Ocak ayı oturumunda ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan asgari ücret artış oranlarıyla birlikte Akçakoca belediyesinde çalışan emekçilere yapılacak maaş ve benzeri ödemeler de artmış oldu. Bu artış karşısında çalışanların maaşını ödeyecek bir sermaye miktarına sahip olamayan ABİTAŞ’ın yeni dönem için sermayesinin artırılması talebi, oylanmak üzere Meclis gündemine girdi.

Saat 16.00’da yapılan meclis oturumunda bu konu etraflıca ele alınıp oylanırken, toplantıda dikkat çeken bir nokta ise belediye çalışanlarının işçi tulumlarıyla meclis salonunu doldurması oldu.

ABİTAŞ’ın sermayesinin artırılma talebinin Meclis üyeleri tarafından kabul edilmemesi durumunda işten çıkartılmak zorunda kalacak olan 150 işçi, kendi kaderlerinin oylandığı Meclis oturumuna bizzat katılarak tartışmaları izledi.

Aslında yapılan iş, teknik ve yasal bir düzenleme olmakla birlikte, borçlanma ve yatırım planları gibi üzerinde tartışma yürütülecek bir gündem olmamasına rağmen, bazı siyasi partilerin hayır yönünde oy kullanarak işçilerin işten çıkartılmalarının önünü açacaklarına yönelik bazı duyumlar üzerine, belediye işçileri bizzat Meclis salonunda bulunmayı tercih ettiler.

ABİTAŞ’ın sermaye artırımı talebi belediye başkanı Okan Yanmaz tarafından okunduktan sonra soru ve önerisi olanların olup olmadığı soruldu.

Gündem ile ilgili olarak ilk söz alan isim İYİ Partili belediye meclis üyesi Murat Biriktir oldu. Biriktir, bugüne kadar işçilerin maaşlarının ödenmesi noktasında parti olarak belediye yönetime destek verdiklerini söylerken, bu kararla ilgili olarak da evet yönünde oy kullanacaklarını söyledi.

İYİ Partili Biriktir, vicdanların sesi oldu

İYİ Partili meclis üyesi Biriktir’in açılış konuşması, salonu dolduran işçilerin yüreğine su serpen bir konuşma olurken, devam eden tartışmaların yönünü belirleyen bir konuşma da oldu. Biriktir sonrasında söz alan diğer meclis üyelerinin tamamına yakını kendisine benzer minvalde tavır aldılar.

Belediye çalışanlarının mağdur olmasını istemediklerini belirten Biriktir, bu konuda sık sık düzenleme yapmak yerine, ortak bir karar alıp yıl boyunca başka karara gerek kalmadan sermaye artırımının sağlanmasını doğru bulduklarını ifade etti.

Yanmaz: ”Siyasi hayatıma mal olsa bile bu arkadaşları işten çıkartmam”

İYİ Partili meclis üyesi Murat Biriktir’e konuşması nedeniyle teşekkür eden belediye başkanı Okan Yanmaz, bu çalışanların büyük çoğunluğunun kendi döneminde işe alındığını söylerken, bu arkadaşların işten çıkartılmalarını asla istemeyeceğini sözlerine ekledi. Yanmaz, ”bu arkadaşların maaaş ödeme sorumluluğunu üzerime ben alıyorum. Zorlukları atlattık şimdi herhangi bir sıkıntı yok. Akçakoca’nın evlatlarını pandemi dönemlerinde sokakta bırakmamışız, bu dönemde neden bırakalım. Tüm siyasi hayatıma mal olsa bile bu arkadaşlarımızı işten çıkartmayacağım” dedi.

Başkan Yanmaz’ın konuşması sık sık işçilerin alıkşlarıyla kesilirken, Yanmaz sonrası söz alan Ak Partili meclis üyesi İbrahim Öztaş da bu konuda evet yönünde oy kullanacaklarını söyledi.

Ak Partili Öztaş, sermaye artırım konusunun sık sık önlerine gelmesini istemediklerini, rakam ne ise bir kere karar altına alıp geçirmelerinin daha doğru olacağını söyleyerek sermaye artırım talebine destek verdiklerinin altını çizdi.

Ak Partili diğer meclis üyeleri Tarık Cingirt ve Yunus Emre Güner de karara evet yönünde destek verdiklerini ifade ederlerken, talebin ara ara değil de bir defada karar altına alınmasından yana olduklarının altını çizdi.

Yapılan karşılıklı açıklamalarla ABİTAŞ’ın mevcutta 24 milyon lira olan sermayesinin 48 milyon liraya çıkartılması yönünde ortak bir tavır ortaya çıkınca, yasal müeyyidenin yerine gelmesi için bu ay 12 milyon diğer ay da 12 milyon lira artırımla ABİTAŞ’ın toplam sermayesinin 48 milyon liraya çıkartılması oylamaya sunuldu.

Yapılan oylamada CHP’li meclis üyesi Özgür Seçkin hayır yönünde oy kullanırken, karar, oy birliğiyle kabul edildi.

Oylama sonunda belediye başkanı Okan Yanmaz, CHP dışındaki diğer meclis üyelerine verdikleri destek nedeniyle teşekkür etti.

Belediye meclis üyelerinin ABİTAŞ’ın sermaye artırım kararını bir fireyle karar altına almaları, salonda oturan işçilerin beğenisini kazanırken, işlerini kaybetme ihtimali ortadan kalkan işçiler, kararı alkışlayarak meclise teşekkür ettiler.

 

 

 

 

 

 

.

 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.