DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2074828-1,51%
Düzce
15°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

16:54

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

KİMLER EMEKTEN YANA KİMLER DEĞİL YARIN BELLİ OLACAK 
3164 okunma

KİMLER EMEKTEN YANA KİMLER DEĞİL YARIN BELLİ OLACAK 

ABONE OL
05/01/2023 18:23
KİMLER EMEKTEN YANA KİMLER DEĞİL YARIN BELLİ OLACAK 
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Belediyesinin İktisadi işletmesi ABİTAŞ bünyesinde çalışan 150 civarında çalışanın, mevcut işlerine devam edebilmeleri için, maaş ödemelerini gerçekleştiren şirketin sermayesinin artırılması gerekiyor. Yasal bir düzenleme gerektiren bu işlem için Akçakoca belediye meclis üyelerinin çoğunluk oylarına ihtiyaç duyuluyor.

Akçakoca Belediye Meclisi, yeni yılın ilk meclis toplantısını yarın saat 16.00’da yapıyor. Çeşitli gündem maddelerinin ele alınacağı meclis oturumunda en önemli gündem maddesi olan ABİTAŞ’ın sermaye artırımı konusu da ele alınacak. Oylamada sermaye artırımı kararının kabul edilmemesi yönünde bir sonucun çıkması halinde, belediye çalışanlarının büyükçe bir bölümünün işten çıkartılmasının zorunlu hale geleceği öğrenildi.

ABİTAŞ bünyesinde çalışan 150 civarında personelin ekonomik sıkıntıların had safhada olduğu günümüzde, sorun yaşamamalarını arzulayan Başkan Okan Yanmaz ve ekibi, ABİTAŞ’ın sermaye artırımına gitmesi için meclisten yetki isteyecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Asgari ücret başta olmak üzere EYT, memur ve emekli maaşlarında düzenlemeye giderek çalışanların refahı için bir dizi önlem aldığı bugünlerde, Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz ve belediye yönetiminin de, belediyede çalışan 150 işçinin işten atılmaması için ABİTAŞ’ın sermayesini artırmak için meclisten yetki istemesi gündeme gelecek.

Belediye kaynaklarından alınan bilgiye göre, Cuma günü (yarın) toplanacak belediye meclisinde konunun gündeme getirileceği ve meclis üyelerinden destek isteneceği öğrenildi.

Sermaye arttırımı yetkisinin verilmesi durumunda mevcut personelin işlerine devam edeceği, aksi taktirde mevcut personelin kanun gereği iş akitlerine son verileceği bilgisine ulaşılırken, belediye çalışanlarının işlerini kaybetmemeleri için tüm meclis üyelerinin sermaye artırımı kararının lehine oy kullanmaları bekleniyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.