DOLAR 32,3717 0.16%
EURO 34,9790 -0.28%
ALTIN 2.324,280,22
BIST 9.144,720,71%
BITCOIN 22769010,24%
Düzce
24°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

TURİZM PANELİ’NDE AKÇAKOCA MASAYA YATIRILDI
1956 okunma

TURİZM PANELİ’NDE AKÇAKOCA MASAYA YATIRILDI

ABONE OL
21/04/2022 08:33
TURİZM PANELİ’NDE AKÇAKOCA MASAYA YATIRILDI
1

BEĞENDİM

ABONE OL

15-22 Nisan Turizm Haftası Etkinlikleri kapsamında Akçakoca’da turizm paneli gerçekleştirildi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde Akçakoca Öğretmenevinde düzenlenen panele Düzce Vali Yardımcısının yanı sıra, Akçakoca Kaymakamı Mustafa Can, Refik Kaymakam Tuğçe Orhan, Belediye Abitaş Genel Müdürü Hakan Öztaş, İl Kültür Müdürü Sabahattin Parlak, ATSO Başkanı M. Nazım Pazvant, eski Belediye Başkanlarından Nazmi Çiloğlu, siyasi parti ilçe başkan ve yöneticileriyle STK temsilcileri, turizm sektöründe faaliyet gösteren işletme sahipleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldılar.

  

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan panelde ilk konuşmayı ev sahibi olarak Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Nazım Pazvant yaptı.

Katılımlarından ve ilgilerinden ötürü konuklara teşekkür eden Pazvant,  kısa süre önce Üniversite ile işbirliği halinde bir Turizm Çalıştayı düzenlediklerini, bugün de İl Kültür Turizm Müdürlüğü işbirliği ile Düzce- Akçakoca  Turizminin daha verimli hale getirilmesi, eksiklerinin tespiti ve günümüz şartlarına göre neler yapılmasına yönelik görüş ve önerilerin sunulacağı bir panel düzenlediklerini vurguladı.

 

Pazvant’ın ardından İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabahattin Parlak kürsüye davet edildi. Düzce il genelinde  gerçekleştirilen ve planlanan turizm çalışmalarını aktaran müdür Parlak, slayt eşliğinde gerçekleştirdiği sunumda 2021 yılını Düzce Turizm yılı ilan ettiklerini aktardı.

Daha sonra konuşma yapan isim ise Allah’ın Akçakoca’ya her şeyi vermiş olduğunu vurgulayarak konuşmasına başlayan Akçakoca Kaymakamı Düzce Vali Yardımcısı Mustafa Can oldu. Can, ‘Türkiye’de belki de bütün bu özelliklere sahip olan yerlerin sayısı onu geçmez’ dedi.

“Atanmamla birlikte merak ettiğim  ilçeye  geldiğimde karşılaştığım, doğal güzellikleri, sosyal yapısı ve kültürel zenginliklerinden çok etkilendim” diyerek konuşmasını sürdüren Kaymakam Can, “Çok zenginliklere sahip olmasına karşın Akçakoca’da yapılacak çok şey var.  Bunları belirledik. Hedeflerimiz büyük ve masaya yatırdık. Kademe kademe, öncelik sırasına göre tüm paydaşların katılımıyla bunların üstesinden geleceğiz. Akçakoca turizminin 50 yıl önce yaşadığı ivmeyi tekrar ortaya koymak için  gereken birlik ve beraberlik içinde irade gösterilecektir” dedi.

Kaymakam Can konuşmasını ”alt ve sst yapımızı günün koşullarına uygun olarak tamamlamalı, Turizm de,  sanayi de ve tarım da birbirini tamamlayan koordinasyon içinde Akçakoca’yı daha çok kazanan, halkının gelir düzeyinin daha da yükselmesini sağlayacak olanakları hizmete sokmalıyız” diyerek tamamladı.

Protokol konuşmalarının ardından panelistler Düzce İl Kültür Müdür Yardımcısı Fatih Akkan, Düze ili genelindeki faaliyetleri, DÜ Akçakoca Turizm Otelcilik Öğretim Üyesi Dç Dr. Yıldırım çalıştay sonuç bildirgesini ve Akçakocalı turizmci Ömer Özcan da Düzce Akçakoca’nın  turizm destinasyonları açısından zenginliğini belirten slayt destekli sunumlarını yaptılar.

Tüm konuşmacıların gerekli tanıtım eksikliğini vurguladıkları sunum sonunda izleyenler arasından önermeler ve eleştiriler alındı. Akçakoca Turizm Paneli, toplantının ortaya çıkardığı sonuçların sonradan rapor haline getirilileceği ve paydaşlara verileceği yönündeki açıklamaların ardından sona erdi.

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.