DOLAR 32,5941 0.28%
EURO 34,8411 0.12%
ALTIN 2.487,390,15
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 20703354,15%
Düzce
14°

HAFİF YAĞMUR

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

‘AKÇAKOCA TURİZM ÇALIŞTAYI’ YAPILDI
2507 okunma

‘AKÇAKOCA TURİZM ÇALIŞTAYI’ YAPILDI

ABONE OL
31/03/2022 13:35
‘AKÇAKOCA TURİZM ÇALIŞTAYI’ YAPILDI
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca turizmini tüm boyutlarıyla masaya yatıracak ve turizmde kalkınma olanaklarını geliştirecek olan 1. Turizm Çalıştayı bugün yapıldı.

Düzce Üniversitesi ATİOY (Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’nda) gerçekleşen Turizm Çalıştayı, saat 10.00’da başlarken,  ATSO (Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası) ile ATİOY işbirliğinde gerçekleşen çalıştaya katılım oldukça yüksekti.

Akçakoca Kaymakamı Mustafa Can ve kaymakam adayı Tuğçe Orhan’ın birlikte katıldıkları Turizm Çalıştayı’na belediyeden, STK temsilcilerinden ve sektörle iştigal eden kesimlerden çok sayıda isim katıldı.

Akçakoca Turizm Çalıştayı’nın açılış konuşmasını Yüksekokul müdürü Prof. Muammer Mesci yaptı. Okulun fakülte ve yüksekokul sayıları ile, öğrenci ve öğretim elemanı rakamlarını konuklar aktaran Mesci, okul olarak bugüne dek gerçekleştirdikleri etkinlikleri slayt gösterisi eşliğinde anlattı.

 

Müdür Mesci’nin ardından kürsüye çıkan ATSO Başkanı Mehmet Nazım Pazvant ise Ticaret Odası olarak hazırlayıcısı oldukları bu çalıştayın başarıyla geçmesini dilediğini belirtirken, bundan sonra da bu ve benzer organizasyonlar için kendilerine düşen sorumlulukları fazlasıyla yerine getireceklerini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından konuklar ve idareciler hep birlikte okulun gastronomi bölümünün modern mutfağını ziyaret ettiler.

Mutfak gezisi sonrasında çalışma salonuna geçen katılımcılar, 3 bölüme ayrılmış çalışma grupları halinde turizmle ilgili görüş ve önerilerini paylaştılar.

1 nolu masa etrafında toplanan katılımcılar, ‘kitle turizmi’ başlığı etrafında toplanırken, bu başlıkla ilintili temsilciler kitle turizminin sorun ve olanaklarını masaya yatırdılar.

2 nolu masa etrafında toplananlar ise ‘alternatif turizm’ başlığınyla ilişkili konuları ele aldılar. 3 nolu masada yer alan konukların içinde yer aldığı ‘destinasyon yönetimi’ çalışma masasında ise bu alanla ilgili tüm konular dile getirildi.

Katılımcıların kalabalık tuttuğu çalışma masalarında her bir katılımcı görüş ve önerisini dile getiriken, her çalışma masasından sorumlu akademisyenler ise konuşulanları not aldı.

Katılımcılardan biri olan ve İlçe Jandarma Komutanı Hüseyin Ünlü’nün konuşması yüksek bir ilgi ile dinlenirken, kendisi de Türkiye’nin turizm başkenti sayılan Antalyalı olan komutan Ünlü, önerilerini tek tek sıraladı.

Katılımcılardan bir diğeri olan ABİTAŞ genel müdürü Hakan Öztaş’ın turizmde mali olanaklar konusunda yaptığı gerçekçi paylaşımlar da diğer katılımcılar tarafından ilgiyle dinlendi.

Akçakoca Turizm Çalıştayı, çalışma gruplarının yaptığı değerlendirme ve istişarelerle gün boyunca devam edecek. Gün sonunda yetkililer tarafından tutulan notlar ise bir akademik kurul tarafından kitap haline getirilerek dağıtımı yapılacak.

 

 

 

 

 

.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.