DOLAR 32,5597 0.17%
EURO 35,0473 0.02%
ALTIN 2.436,350,56
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 21081821,12%
Düzce
20°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yüksel Yılmaz:  Ortada bir komplo mu var yoksa vakıa mı? Ortaya çıkmasını en çok biz istiyoruz
4126 okunma

Yüksel Yılmaz: Ortada bir komplo mu var yoksa vakıa mı? Ortaya çıkmasını en çok biz istiyoruz

ABONE OL
06/05/2021 14:27
Yüksel Yılmaz:  Ortada bir komplo mu var yoksa vakıa mı? Ortaya çıkmasını en çok biz istiyoruz
2

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Belediye binasında yaşandığı iddia edilen veri hırsızlığıyla ilgili olarak belediye cephesinden bir açıklama geldi. Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan başkan yardımcısı Yüksel Yılmaz, ”Ortada bir iddia var başka da bir şey yok. Yargı kurumlarına intikal etmiş olan bu konunun açığa kavuşmasını herkesten çok biz istiyoruz. Bu tür iddialarla beledi çalışanlarımızın töhmet altında bırakılmaya çalışılmasını doğru bulmuyoruz” dedi.

Bir sosyal medya haber sitesinde yer alan iddiaya göre, Ak Partili meclis üyesi İbrahim Öztaş’ın, belediyeye ait bir bilgisayardan veri paylaşımı yaptığı, işlem yapmak için kullandığı WhatsApp yazışma platformunu bilgisayarda açık unutarak ayrıldığını, daha sonra aynı bilgisayara giren başka kişi ya da kişiler tarafından tüm yazışmaları kopyalanarak üçüncü şahıslara servis edildiği yönünde bir haber yer aldı.

İbrahim Öztaş’ın paylaşımlarının kopyalandığını öğrendikten hemen sonra savcılığa suç duyurusunda bulunduğu, savcılık tarafından da belediyenin 3 çalışanının ifadesine başvurulduğu öğrenildi.

Bu gelişmeler üzerine belediye cephesinden ilk açıklamayı belediye başkan yardımcısı Yüksel Yılmaz yaptı. Yılmaz yaptığı açıklamada, olayın doğru olup olmadığının henüz bilinmediğini söyledi.

Ortada bir iddiadan başka bir şeyin olmadığını kaydeden Yılmaz, ”Eğer iddia edildiği gibi bir dijital veri aktarması olmuşsa, bunun iddia sahibinin cep telefonundan ya da girdiği diğer bilgisayardan gerçekleşme ihtimali de var. Topu hemen belediyeye atmak, belediye personelimizi töhmet altında tutmaya çalışmaktır, bu kabul edilemez” dedi.

Bu hassas konunun sonuna kadar takipçisi olacaklarını da sözlerine ekleyen başkan yardımcısı Yılmaz, ”Savcılığın soruşturmayı derinleştirmesini ve bu olayın gerçekte ne olduğunun ortaya çıkartılmasını istiyoruz. Henüz ortada sadece bir iddia var iken ve mesele yargıya intikal etmiş iken belediye çalışanlarını suçlamaya çalışmak bu konuda çok da dürüst davranılmadığını gösteriyor. Olayın, belediyenin her icraatına karşı olduğu bilinen bir cenah tarafından haberleştirilmesi ise sadece soru işaretleri doğurmuyor, aynı zamanda bir komplo ihtimalini de akıllara getiriyor. Belediye olarak sonuna kadar bu konunun üzerine giderek ortada varsa bir fail ya da failler cezalandırılmasını sağlamaya çalışacağız” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.