DOLAR 32,6589 0.41%
EURO 35,4660 0.41%
ALTIN 2.501,920,72
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 20195880,11%
Düzce
14°

HAFİF YAĞMUR

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

691 okunma

YEDİ BÖLGEDEN GELEN ÖĞRENCİLER HAMSİ FESTİVALİ’NDE COŞTU

ABONE OL
26/12/2018 17:39
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Düzce Üniversitesi Akçakoca Siyasal Bilgiler Fakültesi öğrencileri, düzenlenen hamsi festivalinde coştular.

Akçakoca Belediye başkanı Cüneyt Yemenici, Akçakoca Bey SBF Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet N. Pazvant ile birlikte, ülkenin yedi farklı bölgesinden üniversiteye gelen öğrencilere yönelik hamsi festivali düzenleyerek, hem öğrencileri eğlendirdiler hem de kendileri eğlendiler.

Yaklaşık 300 kilo hamsi belediye personeli tarafından pişirilerek öğrencilere servis edilirken, tulum ve kemençe ile kendilerinden geçen öğrenciler gün boyu horon teperek coştular.

Belediye personeli, üşüyen öğrencileri ısıtmak için şenlik boyunca odun ateşi ile semaverde çay dağıttılar.

Öğrencileri yalnız bırakmayan İlçe Kaymakamı Yasin Öztürk, Düzce Üniversitesi Rektörü Nigar Demircan Çakar, ATSO Başkanı Mehmet N. Pazvant ve çok sayıda STK üyeleri ile birlikte horona katılan Başkan Yemenici, öğrencilerle birlikte horon oynadı.

TRT Haber muhabirimize açıklama yapan Yemenici şu sözleri söyledi:

“Siyasal Bilgiler Fakültesinin açılmasını binaen önce Akçakoca Bey SBF öğrencilerine sonra da diğer bölüm öğrencilerine böyle bir etkinlik düzenlemek istedik. Bu etkinliğe Akçakoca Belediyesi, Akçakoca kaymakamlığı, Düzce Üniversitesi Rektörlüğü ve Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası olarak katkı verdik. Bugün gerçekten öğrencilerimiz coşkulu bir kalabalıkla hamsinin tadını çıkartıyorlar, afiyet olsun demek istiyorum. Siyasal Bilgiler Fakültesi bizim için bir gurur vesilesi, her zaman yanındayız. Hem öğrenci kardeşlerimizin, hem de üniversitemizin bundan sonra da yanında olacağız. Güzel bir etkinlik oluyor, tüm öğrencilerimize afiyet olsun diyorum” dedi.

Yemenici’nin açıklamasından sonra Düzce Üniversitesi Rektörü Nigar Demircan Çakar yapmış olduğu röportajda şunları söyledi:

“Öğrencilerimizi, final dönemi öncesinde Siyasal Bilgiler fakültesinin öncülüğünde, hamsi şenliği düzenleyerek motive etmek istedik. Katkı veren herkese hem destek oldukları hem de aramızda yer aldıkları için teşekkür ediyoruz. Bu güzel bir moral motivasyon etkinliği oldu. Güzel bir keyif ortamı ve öğrencilerin çok güzel eğlendiğini görüyoruz. Biz de onları keyifli görmekten son derece mutlu oluyoruz, teşekkür ediyorum.”

Çakar’ın açıklamasından sonra ATSO Başkanı Mehmet N. Pazvant yapmış da mikrofonlarımıza şöyle konuştu:

“Gördüğünüz gibi güzel bir etkinlik oldu, havada müsait olduğundan Siyasal Bilgiler Fakültesi öğrencilerine bir hoşgeldin organizasyonu yapmayı düşünüyorduk. Rektör hocam ve Dekan hocam da sağ olsun güzel bir etkinlik organize ettikleri için teşekkür ederiz. Bütün Siyasal Bilgiler Fakültesi bölümlerinde özel günler ve etkinlikler varmış, biz de bu geleneği Akçakoca olarak devam ettirmek istedik ve hamsi şenliği düzenledik. Katılım çok güzel, hocalarımız memnun, öğrencilerimiz de eğleniyorlar. Katılımları için herkese teşekkür ediyoruz.” 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.