DOLAR 32,3685 0.15%
EURO 34,9713 -0.31%
ALTIN 2.324,110,21
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22760110,52%
Düzce
20°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

YAŞAM İÇİN SU VE TEMİZ ÇEVRE KONULU PANEL GERÇEKLEŞTİ
2795 okunma

YAŞAM İÇİN SU VE TEMİZ ÇEVRE KONULU PANEL GERÇEKLEŞTİ

ABONE OL
28/03/2022 17:13
YAŞAM İÇİN SU VE TEMİZ ÇEVRE KONULU PANEL GERÇEKLEŞTİ
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Düzce Üniversitesi, Biyolojik Çeşitlilik Uygulama ve Araştırma Merkezi (DUBİYOM) ve Akçakoca Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü birlikteliği  ile “Yaşam İçin Su ve Temiz Çevre” temalı su kaynakları ve doğanın sürdürülebilir kullanılması, su kaynakları ve deniz kirliliği ile ilişkileri konularında toplumsal bilinci artırma çalışmaları dahilinde Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu lisesinde Doç. Dr. Deniz YAĞLIOĞLU’nun katılımı ile panel gerçekleşti.

Gerçekleşen panele ; Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Birimi Gönüllü Koordinatörü Nursen YANMAZ, Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yeliz YALILI, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Su kaynaklarının sürdürülebilir kullanılmasının gerekliliğine dikkat çeken Doç. Dr. Deniz YAĞLIOĞLU “Su kaynaklarını sürdürülebilir bir şekilde kullanarak gelecek nesillerin de kullanabileceği seviyede bırakmak insanlığın en önemli sorumluluklarının başında gelmektedir. Suyun olmadığı yerde canlıların yaşamlarına devam etmesi çok zordur, imkânsızdır. İnsan ihtiyaçlarının sürekli artması buna karşın doğal kaynakların çeşitli sebeplerle azalır durumda olması su kaynaklarını sürdürülebilir kullanılmasını gerekli kılmaktadır. Su kaynaklarının sürdürülebilir kullanılarak gelecek nesillerin de kullanabileceği seviyede bırakmak insanlığın en önemli sorumluluklarından biridir. Çevre insanlar ve hayvanların yaşamlarını sürdürebilmesi için ihtiyaç duyduğu doğal ortamdır. Bu yüzden çevre kirliliği dikkat edilmesi gereken unsurlardan bir tanesidir. Hava, su, toprak olmadan canlı varlıklar yaşayamaz. Çevre kirliliği ise doğal olmayan bir şekilde doğanın insanlar tarafından kirletilmesidir. Hızla artan nüfus, kentleşme, sanayileşme, doğal kaynakların yoğun bir şekilde tüketilmesi, kimyasal ve fosil yakıtların kullanılması çevre kirliliğine neden olmaktadır” diye konuştu ve birçok konuya sunum eşliğinde değindi.

Panelin sonunda Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Birimi Gönüllü Koordinatörü Nursen YANMAZ,  Doç. Dr. Deniz YAĞLIOĞLU’na  plaket takdim etti ve katılımlarından dolayı teşekkürlerini iletti.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.