DOLAR 32,5739 0.07%
EURO 35,0319 0.45%
ALTIN 2.424,310,06
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2095478-4,02%
Düzce
26°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

449 okunma

SAYIN YANMAZ SÖZÜNÜ MÜ TUTACAK BAHANE Mİ ÜRETECEK?

ABONE OL
11/04/2019 22:21
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca’nın çiçeği burnunda belediye başkanı Okan Yanmaz’ı 5 yıllık görev süresi dahilinde bekleyen en büyük handikapın verdiği sözleri yerine getirip getirememesi oluşturacak.

Yanmaz’ın seçimlerden önce, sırf seçimleri kazanabilmek adına birçok farklı  kesime verdiği sözler, şayet tutamadığı taktirde, kendisinin sonunu erkenden haber veren tehlike çanlarının çalınmasına yol açacak.

İlçe halkı verilen bu sözlerden birinin nasıl tutulacağını merakla beklerken, sahibinin sesi havuz medyasının yaptığı haberlerle olayın nasıl sulandırılmaya, Okan Yanmaz’ın verdiği sözün ağırlığından nasıl kurtarılmaya çalışıldığına tanık oluyoruz.

Esentepe kordonda yer alan Vural ailesine ait büyük arsaya bina yapılması meselesine seçim döneminde taraf olan Okan Yanmaz, bir seçim programında bölge halkına ‘’bina yaptırmayacağım’’ mealinde söz vermişti.

Bölge sakinlerinin imzalı dilekçeler toplayıp bina yapılmasına engel olmaya çalıştıkları koşullarda, Okan Yanmaz da o arsaya bina yaptırmayacağını alenen ilan etmişti.

İyi güzel de Vural Ailesinin arazinin bir bölümünü inşaatçı Güçlü ailesine sattıkları ve Güçlü ailesinin de imarlı olan araziye yasal haklarını kullanarak bina yapma hazırlığında olduğu günlerde, Yanmaz’ın bu denli iddialı sözler sarfetmesi neye dayanmaktaydı.

Popülizm mi? Oy avcılığı mı? Yoksa gerçekten bu işi çözecek bir alternatife sahip olması mıydı Yanmaz’ı bu kadar iddialı konuşturan?

31 Mart akşamı netice belli oldu, seçimlerin gülen yüzü MHP’li Yanmaz oldu. Seçimlerin kazananı Okan Yanmaz olunca, imza toplayan bölge sakinleri de zaman kaybetmeden sorunun çözümüne yönelik ısrarlı hatırlatmalarda bulundu.

Kamuoyu da bu konuda Okan Yanmaz’ın çözüm proejesine odaklandı. İmarlı bir arazi üzerine yasal haklarını kullanarak inşaat yapmak isteyen vergi mükelleflerine bir belediye başkanı nasıl engel olacaktı?  

Söylentilerin yanı sıra konuya hakim isimler de bu konudaki görüşlerini art arda sıraladılar. Birincisi, Okan Yanmaz o bölgede yer alan kendi yaptığı binaları da kapsayacak şekilde, genişçe bir alanı kentsel dönüşüm alanı haline getirecek bir Meclis kararı çıkartıp o arsayı kamulaştırabilirdi.

İkincisi, hak sahipleriyle uzlaşı yolunu seçerek doğrudan alım yöntemiyle o alanı alır, rekreasyon alanı haline getirir, sosyal bir yaşam merkezine çevirebilirdi.

Her durumda belediye, o arsanın parasını vermek zorunda kalırdı ama belediyenin o arsayı satın alacak bir bütçesi ya da borçlanma planı yoktu.

Neresinden bakılırsa bakılsın oldukça külfetli olan bu projede yardım alınacak tek merci olarak Bakanlık ya da hükümet temsilcileri elde kalıyordu ama oradan da MHP adayına yeterli desteğin çıkmayacağını çocuklar bile tahmin edebiliyordu.

Seçimden önce söz verilen bir mesele Okan Yanmaz’ın yeterince canını sıkacak bir boyut kazandı bu günlerde.

Yanmaz’a yakın olan havuz medyasının olayı sulandırmaya dönük açılımları ise kimseyi ikna edemiyor.

Neymiş, Yemenici seçimlerden hemen önce inşaat başvurularını imzalamışmış. Ne bekliyordunuz… Bir şirketin yasal hakkını kullanmasına yönelik izinlerin seçimlerden 2 gün önce, 2 ay ya da 2 yıl önce alınmış olmasının nasıl bir önemi olabilir ki.

Bir inşaat firması, parasıyla satın aldığı imarlı bir arsaya inşaat yapmak istediğinde buna isteseniz bile engel olma hakkınız zaten yok.

Üstelik bölge halkını kapsayan bir referandum yapmanız da bu işin sonunda kesenin ağzını açmak zorunda olduğunuz gerçekliğini ortadan kaldırmayacak.

Geriye tek bir şey kalıyor; Parasını vererek arsayı satın alma yoluna gitmek. Hem paranız olmayacak hem de yatırımcıların iş yapmalarına engel olma gibi bir lükse sahip olacaksınız. Böyle bir belediyeciliğin ise maalesef örneği yok.

Konuyu fazla uzatmadab sadede gelmek gerekirse şunu tavsiye edebilirim. Seçimlerden önce oy almak uğruna bir söz verdiniz ve bugün onun gereğini yerine getirecek mali güce sahipseniz, alın yanınıza Faruk Özlü beyi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kapısını çalın.

Aksi taktirde yandaş medya aracılığıyla mesleyi sulandırmaya çalışmak, bölge halkının öfkesini gidermeye yetmeyecek.

Biraz daha acele davranılmasında ise fayda görüyorum. Zira inşaatın temeli bu günlerde atılabilir.  

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.