DOLAR 32,3719 0.16%
EURO 34,9869 -0.28%
ALTIN 2.323,990,21
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22919052,23%
Düzce
22°

AZ BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

336 okunma

OKULLAR BAŞLAMADAN MESLEKİ EĞİTİMLER TAMAMLANIYOR

ABONE OL
12/09/2018 21:31
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2018- 19 eğitim döneminin başlamasına sayılı günler kala, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, öğretmenlerle toplantılar yaparak, eğitim dönemi öncesinde motivasyonlarını artırıyorlar.

Öğretmenlerin eğitim sezonuna hazırlanması kapsamında Bakanlık’ça yürütülen mesleki eğitim programları uyarınca Akçakoca Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Dilek, Hamiyet Sevil ilkokulunda öğretmenlerle bir toplantı gerçekleştirdi.

Burada okul müdürü Murat Gündoğdu ve öğretmenleri dinleyen Şube Müdürü Dilek, talep ve değerlendirmeleri not aldıktan sonra eğitimcilere yönelik bir konuşma yaptı.

Bakanlık’ça yürütülen çalışmalarda öğretmenlere rehberlik yapılıyor

Şube Müdürü Hüseyin Dilek, yaptığı konuşmada şu açıklamaları yaptı:

”Bakanlık, öğretmenlerin mesleki eğitimleri programı kapsamında, ülke genelinde tüm Milli Eğitim müdürlüklerinde, yerinde izleme, değerlendirme, denetleme görevini müdürlüklere verdi. Bu görev çerçevesinde, idare olarak okullarımızı kendi aramızda paylaştık. Biz de kendi planladığımız okulları ziyaret ediyoruz. Arkadaşları yerinde ziyaret edip onları dinliyoruz. Talep ve isteklerini dinlemeye çalışıyoruz. Yapılan çalışmalarını izliyor, onlara rehberlik yapıyoruz. Gördük ki okullarımızdaki çalışmalar bu anlamda oldukça başarılı.

Özel Eğitime muhtaç çocuklarla ilgili bilgi verdi

Şube Müdürü Dilek toplantıya katıldığında, sınıfta özel eğitime muhtaç çocukların durumu ile ilgili bir video gösterimi yapıldığını belirterek bu konuda şu açıklamayı yaptı:

”Özel eğitim dendiğinde biz de akla ilk etapta öğrenme güçlüğü yaşayan bedensel ve ruhsal engelli olan bireyler anlaşılmakta. Bunların yanı sıra üstün yetenekli çocuklar da özel eğitimin bir parçası. Çünkü onların eğitimleri de özel olarak veriliyor. Bazen üstün zekalı bir öğrenciyi fark edemediğimiz zaman ondaki cevheri maalesef kaybedebiliyoruz. Çünkü biliyoruz ki çocuk çok zeki fakat sınıfın gerisinde kalıyor. Çünkü çok zeki olduğu için sınıftaki ders onun ilgisini çekmeyebiliyor. Bu anlamda bu çocuklarımızın da bizim hazinemiz olduğunu bilerek, keşfedilmeleri ve çok özenle yetiştirilmeleri lazım. Çünkü dahi çocuklar, üstün yetenekli çocuklar, bu ülkenin hazineleridir.

”Öğretmenler kesinlikle güler yüzlü olmalıdır”

Akçakoca Şube Müdürü Hüseyin Dilek daha sonra öğretmenlere teşekkür etti. Öğretmenlerin çalışmalarını iyi gördüğünü belirten Dilek, şöyle konuştu:

”Biz okullarımızı öğretmenler odasından çözümleyebiliyoruz. Öğretmenler odası okulların ne durumda olduğunu çok iyi ortaya koyabiliyor. Burada da bugün gördüğüm çok iyi, çok dinamik bir kadronun olduğu. Öğretmenler kesinlikle güler yüzlü olmalı, moral ve motivasyonları sürekli yüksek olmalı. Çünkü bu meslek sevgi mesleği. Asla ve asla moralsizlik ve motivasyon eksikliğine yer vermeyen bir meslek. Bu meslekte gençlerle, çocuklarla uğraşılıyor. Biz zamanla yaş alıyoruz Ama çocuklar hep aynı yaşta kalıyor. O yüzden sürekli kendimizi güncel tutmamız, günceli takip etmemiz gerekiyor.”

”Okullarımızda eksiğimiz yok”

Akçakoca Milli eğitim Şube Müdürü Hüseyin Dilek, öğretmenlerle yapılan toplantı sonrasında gazetemize yaptığı açıklamada, bu toplantıların öğretmenlerin moralini ve motivasyonunu yükselten toplantılar olduğunu ve eğitim sezonuna en yüksek düzeyde hazırlanmaları sağlayan toplantılar olduğunu dile getirerek, Akçakoca genelinde yapılan toplantılardan ortaya çıkan sonucun çok olumlu olduğunu söyledi.

Hem öğretmen sayısı, hem personel sayısı, hem de malzeme açısından Akçakoca’daki okullarda bir eksikliğin olmadığını da belirten Şube Müdürü Dilek, Akçakoca’nın yeni eğitim sezonuna oldukça hazır bir şekilde girdiğini sözlerine ekledi.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.