DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2055042-0,98%
Düzce
14°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

OKAN YANMAZ SPEKÜLASYONLARA CEVAP VERDİ!
1697 okunma

OKAN YANMAZ SPEKÜLASYONLARA CEVAP VERDİ!

ABONE OL
31/08/2023 13:41
OKAN YANMAZ SPEKÜLASYONLARA CEVAP VERDİ!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz, içme suyu ile ilgili yapılan spekülasyonlara kanıtlarıyla birlikte cevap verdi. Yanmaz ‘Bu sonuçlar ve analizler sonucunda ‘İnsani Tüketim Amaçlı Sular Yönetmeliğine’ göre  vatandaşlarımız içme-kullanma suyunu gönül rahatlığıyla tüketebilir ve kullanabilirler.” ifadelerini kullandı.

Okan Yanmaz’ın içe suyu ile ilgili yaptığı açıklama;

Sevgili Akçakocalı Hemşerilerim,

Akçakoca’mızın içme suyu ile ilgili sizleri bilgilendirmek istiyorum. Mevcut arıtma tesisimiz en son modern sistemle yapılmış, dışarıdan diğer belediyelerin gelip örnekle nasıl çalıştığını izlemeye geliyorlar. Tesis 13 personel ile çalışmaktadır. Başlarında Biyolog Hakan ERDOĞAN eşliğinde, her gün günlük rutin numuneler alınarak laboratuvar sonuçları bizlere bildiriliyor.  Buna göre, Akçakoca’mızın suyu PH derecesi 8 ve kloru da uygun olmak kaydıyla siz vatandaşlarımızın çeşmesinden akmasını sağlıyoruz. Hepinizi bu konuda bilgilendirerek dışarıda ki spekülasyonları pek muhatap almamanız için bu bilgilendirmeyi sizlere bir borç bildim.

Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum Allah’a emanet olun, dedi.

⚠️ Ayrıca İçme Suyu Arıtma Tesisimizde günlük olarak, ham su ve arıtılmış suyun fiziksel ve kimyasal değerleri anlık olarak Skada Sisteminden izlenmektedir. Günlük 4 adet ham su, 4 adet arıtılmış su ve 1 adet şebeke suyu numunesi alınarak tesis laboratuvarında fiziksel, kimyasal ve biyolojik analizleri yapılmaktadır.

⚠️ ???? Bu sonuçlar ve analizler sonucunda ‘İnsani Tüketim Amaçlı Sular Yönetmeliğine’ göre  vatandaşlarımız içme-kullanma suyunu gönül rahatlığıyla tüketebilir ve kullanabilirler.

⚠️ Aynı zamanda İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 9 numune alma noktasından düzenli olarak klor ölçümü ve analizleri yapılmaktadır.

⚠️ Resimlerde Haziran, Temmuz ve Ağustos ayları analiz sonuçları yer almaktadır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.