DOLAR 32,5575 0.11%
EURO 34,9072 0.65%
ALTIN 2.434,510,08
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 21740540,12%
Düzce
25°

KAPALI

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

Kaymakam Can ve ATSO Başkanı Pazvant Kariyer Günleri’nin Konukları Oldular
3059 okunma

Kaymakam Can ve ATSO Başkanı Pazvant Kariyer Günleri’nin Konukları Oldular

ABONE OL
27/11/2021 12:15
Kaymakam Can ve ATSO Başkanı Pazvant Kariyer Günleri’nin Konukları Oldular
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Sınav Eğitim Kurumları tarafından düzenlenen Kariyer Günleri etkinliğinin konukları İlçe Kaymakamı Mustafa Can ve ATSO (Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası) Başkanı Mehmet Nazım Pazvant oldu.

Saat 17.00’de kurum binasında gerçekleşen etkinlikte, Kaymakam Can ve başkan Pazvant kariyer serüvenlerini öğrencilere aktardılar. Üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilerin sorularını da yanıtlayan idareciler, üstlenmiş oldukları vazifenin incelikleriyle ilgili olarak da öğrencilere tüyolar verdiler.

Öğrencilerin üniversite tercihlerini belirlemede etkili bir yöntem olan kariyer günleri etkinlikleri kurum yöneticisi Muhammed Çakan’ın sunumuyla başladı.

İlk olarak öğrencilere seslenen Kaymakam Can, kendisini tanıtarak başladı kariyer öyküsünü anlatmaya. Aslen Van Erciş kökenli olup doğma büyüme Kocaeli İzmitli olduğunu belirten Kaymakam Can, sırasıyla ilkokul, İmam Hatip ortaokulu, İmam Hatip lisesi ve ardından Muğla Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünü bitirdiğini ve yüksek lisansını da İngiltere’de yaptığını aktardı.

 

Kaymakamlık sınavını kazandıktan sonra, meslek içi eğitim sürecinin devamında Burdur, Siirt, Diyarbakır, Aksaray, Çanakkale illerinin kazalarında kaymakamlık yaptıktan sonra Akçakoca’ya tayin edildiğini kaydeden Kaymakam Can, kendisinin çok yer gezmiş olmasına rağmen Akçakoca’nın ülkenin en güzel yerlerden biri olduğunu söyledi.

Kaymakamlığın mülki idare amirliği olarak sorumluluk ve yetki alanlarının oldukça geniş olduğunu ifade eden Can, ”Kaymakam olarak ilçe ve köylerinin tamamının her türlü sorununa müdahil oluyoruz. Emniyet ve asayiş başta olmak üzere, halkın güvenliğinden tutun da köylerde yaşanan tüm sorunlar, afet gibi durumlarda kriz merkezi başkanlığının yanı sıra, eğitim, sağlık ve sosyal yardımlar gibi konular temel görev ve sorumluluk alanlarımızdandır” dedi.

Kaymakamlığın güzel olduğu kadar zorluklarının da olduğuna işaret eden Kaymakam Can, farklı yerlerde farklı kişi ve çevrelerle çalışmanın zorluklarının yaşanabildiğini, fakat bunu aşmanın yegane yolunun ise bu mesleği sevmekten geçtiğini sözlerine ekledi.

Akçakoca Kaymakamı Mustafa Can, Kaymakamlığın memleketin en köklü mesleği olduğunun da altını çizerken ”Devletimizin omurgasıdır” diye nitelediği Kaymakamlık kurumunda hizmet verebilmek için öğrencilerin disiplinli ve azimli çalışmadan kopmamaları gerektiğini belirterek, ”Ter akıtmadan iyi yerlere gelinmiyor. Fakat siz bizim kuşaktan 20 yıl ileridesiniz. Olanaklarınız bizden daha fazla. Ufkunuz daha geniş. Eğleneceksiniz, gezeceksiniz ama disiplinli – düzenli bir şekilde derslere ve sınavlara odaklanmanızı tavsiye ederim” dedi.

Kaymakam Mustafa Can’ın ardından öğrencilere seslenen isim ATSO Başkanı Mehmet Nazım Pazvant oldu. Akçakocalı olan Pazvant İşletme Fakültesini bitirdikten sonra yüksek lisansını da Düzce Üniversitesinde yaptığını aktardı.

İşini sevdiği için işletmeci olduğunu söyleyen Pazvant, 8 yıldır ATSO başkanlığı görevini yaptığını söyledi.  Öğrencilere ilgi alanları olan mesleklerini seçmelerini tavsiye eden Pazvant, arkadaş ve çevre telkinleriyle tercih yaparak bir ömür boyu mutsuzluk yaşanmasını kimse için istemediklerini söyledi.

Başkan Pazvant ayrıca, kariyer planlamasında rasyonel davranmanın önemli olduğuna dikkat çekerek, ”İyi yetişmemiş bir mühendis bir ustabaşından daha az maaş alıyor. Alelade bir mühendis olmaktansa işinde iyi bir kalfa olmak daha çok kazandırır” diyerek öğrencilere sektörel gerçeklikle ilgili tüyolar verdi.

Konukların konuşmalarını tamamlamasının ardından soru-cevap bölmüne geçildi. Öğrencilerin çok sayıda soru yönelttiği Kaymakam Can ve başkan Pazvant, tüm sorulara ön açıcı bir tarzda cevaplar verdi.

Etkinliğin sona ermesinin ardından kurum idarecileri, öğretmen ve öğrenciler, konuklarla hatıra fotoğrafları çektirdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.