DOLAR 32,5090 -0.1%
EURO 34,9712 0.37%
ALTIN 2.430,140,30
BIST 9.803,110,83%
BITCOIN 2075541-3,77%
Düzce
29°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

İSİMLER DEĞİŞSE DE MANTIK AYNI… AYNI KİŞİYE BİRKAÇ MÜDÜRLÜK VERMEYE DEVAM
3641 okunma

İSİMLER DEĞİŞSE DE MANTIK AYNI… AYNI KİŞİYE BİRKAÇ MÜDÜRLÜK VERMEYE DEVAM

ABONE OL
14/07/2022 17:22
İSİMLER DEĞİŞSE DE MANTIK AYNI… AYNI KİŞİYE BİRKAÇ MÜDÜRLÜK VERMEYE DEVAM
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Genç yaşta 3 farklı eğitim kurumuna müdür vekili olarak atanan Din kültürü öğretmeni Ahmet Fehmi Özveren, kendisi hakkında yapılan haberlerin ardından bu görevlerinden alındı.

Geçtiğimiz aylarda Akçakoca Mehmet Sevil Özel Eğitim Uygulama Okuluna Müdür yardımcısı olarak atanan Ahmet Fehmi Özveren, bu görevinin yanı sıra hem Atatürk ortaokuluna müdür vekili olarak atanmış hem de Akçakoca Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) okuluna kurucu müdür olarak atanmıştı.

Eğitim camiasının tepkileri üzerine aynı anda 3 farklı eğitim kurumuna müdür vekili olarak atanan Ahmet Fehmi Özveren’in Atatürk Ortaokulu müdür vekilliği ve BİLSEM kurucu müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün talimatı ile iptal edildi.

Ahmet Fehmi Özveren’in görevlerinin iptalinin ardından, Atatürk ortaokuluna ve BİLSEM’e vekil müdür olarak getirilen isim ise, asıl branşı matematik öğretmenliği olan Tarık Gülgün oldu.

Atatürk ortaokulu Müdürü Aykan Gülbahar’ın ilçe milli eğitim şube müdürlüğüne getirilmesinin ardından, boşalan Atatürk ortaokulu müdür vekilliği kadrosuna başka bir okulda müdür yardımcısı olan Ahmet Fehmi Özveren getirilmişti.

Özveren, genç yaşına ve mesleki tecrübesizliğine rağmen bu yıl ilçemizde yeni açılacak olan bilim ve sanat merkezine de (BİLSEM) kurucu müdür olarak atanmıştı. Şimdi cevaplanması gereken soru şu: İlçede veya ilde bu görevi layıkıyla yapacak branş öğretmenleri veya idarecileri varken aynı kişinin iki farklı kurumda müdür vekili olarak görevlendirilmesini isteyen şube müdürü kim?

Bu şube müdürünün Din kültürü öğretmeni olan Ahmet Fehmi Özveren’i farklı yerlerde müdür vekili olarak görevlendirmesindeki ısrarın sebebi neydi?

3 ayrı kurumda müdür vekilliğine getirilen Özveren’in İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kısa süre sonra bu görevlerden alınmasına yol açan gelişmeler neydi?

AYNI GÖREVLERE BU KEZ  DE MATEMATİK ÖĞRETMENİ GETİRİLDİ

Ahmet Fehmi’ Özveren’in görevlerinin iptalinin ardından, bahsi geçen İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü, bir yanlışı başka bir yanlışla düzeltme yoluna gidiyor.

Atatürk ortaokulu müdür vekilliğine aynı okulda matematik öğretmeni olan Tarık Gülgün getiriliyor.

Matematik öğretmeni Gülgün’ün tıpkı Özveren gibi, aynı zamanda Bilim ve Sanat Merkezi’ne de müdür vekili olarak görevlendirilmesi akıllara şu soruyu getiriyor; Bilim ve sanat merkezine müdür olarak görevlendirilecek donanıma sahip okul öncesi eğitimcileri ve rehber öğretmenler varken, aynı okulun matematik öğretmeni hem ortaokula hem de BİLSEM’e neden müdür vekili olarak görevlendiriliyor?

İLÇE MİLLİ EĞİTİMDE NELER OLUYOR?

İlçe milli eğitime kadrolu şube müdürü olarak gelen Veysel Dişçi yeni bir görevlendirme talebiyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne geçiş yaptı. Eğitim camiasından bazı iddialara göre, başarılı şube müdürü Veysel Dişçi, Akçakoca ilçe milli eğitiminde yaşanan usulsüzlüklere daha fazla katlanamadı ve kendisini Düzce’ye attırdı.

Akçakoca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde hali hazırda 2 tane şube müdürlüğü vekaleten yönetiliyor. Milli eğitimdeki bu hizmet makamlarının vekil müdürlerle doldurulması hem eğitim camiasının hem de velilerin tepkisini çekmeye devam ediyor.

MESELE İSİMLER DEĞİL, MESELE DOĞRU YÖNETEMEME

Akçakoca’da eğitim kurumlarına yönetici atamalarında yapılan tercihler, bu işleri ehil yöneticilerle yapmaktan ziyade, görevlendirmelerde belli bir ilişki ağının içinde olmaya ve birbirine yakın olmaya özen gösterildiğini gözler önüne seriyor.

Şube müdürünün kendisine yakın olan isimleri birkaç farklı kuruma vekil müdür olarak görevlendirmesindeki amacın, kurumu daha yakından kontrol etme dışında, aynı cemaate mensubiyet veya aynı sendika ya da meslek örgütü üyeliği olduğu görüşü de hakim.

Ayrıca Bakanlıkça BİLSEM’e aktarılacağı varsayılan 1,5 milyon liralık kaynak üzerinde hakimiyet kurmanın da bu görevlendirme tercihlerinde etkili olduğu, ileri sürülen iddialar arasında.

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.