DOLAR 32,3840 0.18%
EURO 34,9979 -0.27%
ALTIN 2.324,440,23
BIST 9.058,25-0,24%
BITCOIN 2265534-0,83%
Düzce
24°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HAMSİ FESTİVALİ COŞKULU BAŞLADI COŞKULU BİTTİ
4542 okunma

HAMSİ FESTİVALİ COŞKULU BAŞLADI COŞKULU BİTTİ

ABONE OL
13/12/2021 08:50
HAMSİ FESTİVALİ COŞKULU BAŞLADI COŞKULU BİTTİ
2

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca, 1 yıllık pandemi engelinin ardından tekrar festivalle şenlendi. Akçakoca Geleneksel Hamsi Festivali’nin ikincisi binlerce vatandaşın katılımıyla Çuhallı Çarşısı’nda başladı. Karadeniz müziğinin sevilen sesi Ekin Uzunlar’ın ve Kdz Ereğli’den Böceeeek grubunun konser verdiği etkinlikte tonlarca hamsi ekmek de vatandaşlara dağıtıldı.

İlki 2019’da düzenlenen ve pandemi nedeniyle bir yıl ara verilen Akçakoca Hamsi Festivali’nin ikincisi bugün düzenlendi. Akçakoca Belediyesi’nin organizasyonunda geleneksel hale getirilen Hamsi Festivali, Çuhallı Çarşısı’nda başladı.

Sapak’tan şehir girişine araç girişi imkansız hale geldi

Binlerce vatandaşın ilgi gösterdiği festivalde hem hamsiye hem horona doyuldu. Kaymakam Can ve Belediye başkanının ızgara hamsi startını birlikte verdikleri şölende 5 ton hamsi vatandaşlara ikram edildi.

Festivalin ilerleyen saatlerinde Karadeniz müziğinin son dönemde yükselen yıldızı olan Ekin Uzunlar ve Böceeeek grubu sahne alarak izleyicileri coşturdu.

5 ton balık on binlerce izleyiciye ikram edildi

Festivalde konserlerin yanı sıra halk oyunları gösterisi de düzenlendi. Düzce Belediyesinin mehteran takımının gösterisinin ardından, Akçakoca’nın ihtiyar delikanlılarından oluşan Kara Atmaca topluluğu da horonlarla coşkuya coşku kattı.

5 ton temizlenmiş hamsi yaklaşık 500 metre uzunluğundaki ızgaralarda aynı anda pişirildi. Festivale toplam katılan varandaş sayısı on binlerce kişiyi bulurken, festivalin bir bölümünde Sapak’tan ilçe girişine araç trafiği ise kilitlendi.

Karadeniz fırtınasının estiği festivalle vatandaşlar unutulmaz bir gün yaşarken, Hamsi Festivali ile Batı Karadeniz’in İncisi ve Düzce’nin denize açılan kapısı Akçakoca’nın tanıtımına da ciddi bir katkı sunulmuş oldu.

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.