DOLAR 32,5790 0.3%
EURO 34,6992 -0.2%
ALTIN 2.510,861,08
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 1998897-0,14%
Düzce
14°

HAFİF YAĞMUR

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

DUYARLI İŞ İNSANI BURHAN ÖZDEMİR’İN YAPTIRDIĞI OKULUN TEMEL ATMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ
5216 okunma

DUYARLI İŞ İNSANI BURHAN ÖZDEMİR’İN YAPTIRDIĞI OKULUN TEMEL ATMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

ABONE OL
11/03/2023 16:56
DUYARLI İŞ İNSANI BURHAN ÖZDEMİR’İN YAPTIRDIĞI OKULUN TEMEL ATMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ
2

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca’nın duyarlı iş insanı Burhan Özdemir’in Akçakoca’ya yaptıracağı yeni okul inşaatının temel atma töreni gerçekleşti.

Akçakoca Merkez camii inünde okunan duaların ardından vatandaşlara etli pilav, ayran ve tatlılar ikram edilirken, okul inşaatına başlanan Yalı Mahallesi İstanbul caddesi üğzerindeki inşaat alanında da ptotokol ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği temel atma töreni gerçekleşti.

Okulun temel atma törenine ilçe kaymakamı ve protokolden çok sayıda isim katılırken, siyasi parti teşkilatları, STK temsilcileri ve cemiyet hayatından çok sayıda isim törende yer aldı.

Düzce milletvekili Fahri Çakır da bu önemli törende bir konuşma yaparken, başta Düzce il milli eğitim müdüür olmak üzere, vilayet protokolünden bazı isimler de törende hazır bulundu.

İnşaatın temeli kesilen adaklık koçlar eşliğinde start aldı. Temel atma sırasında toplu hatıra fotoğrafları çekilirken, duyarlı Akçakocalı iş insanı tüm katılımcıların tebrik ve takdir dolu övgülerini aldı.

Tören sonrasında gazetecilere bir açıklama yapan genç iş insanı Burhan Özdemir, inşaatına başlanan binanın ne tür bir okul olacağıyla ilgili görüşlerini aktardı.

Akçakoca’ya çok sayıda yatırım yapan, bağışları ve hayırlarıyla ilça halkının dualarını ve takdirini kazanan Burhan Özdemir şunları söyledi:

AKÇAKOCA’YA BİR OKUL YAPTIRMA TEKLİFİM KABUL EDİLDİ

”Bu işin en başında başta Sayın Kaymakam başta olmak üzere, yetkili herkesle bir şekilde istişarede bulundum. Ben kendilerine akçakoca’ya bir ilkokul yaptırmak istediğimi söyledim. Yetkililer tarafından şehir içinde yeni bina alanının mevcut olmadığı, ancak yıkılan okul binalarının yerine yeni bir okul yapabileceğim söylendi. Böylece süreci başlattık.

Ben yetkililere önceliğimin bir ilkokul yapmak olduğunu söyledim. Yetkililer, TOKİ konutlarının olduğu bölgede bir ilkokula ihtiyaç olduğunu, oradaki Anadolu İmam Hatip Ortaokulunun bugün temelini attığımız yere taşınabileceğini ve o binanın da bölgenin ihtiyacı olan bir ilkokula dönüştürülebilceği söylendi.

TOKİ BÖLGESİNDEKİ İMAM HATİP BURAYA TAŞINIP O BİNA İLKOKULA DÖNÜŞECEKTİ

Yani, bugün burada temelini attığımız binanın olduğu bu bölgede bir ilkokula ihtiyaç olmadığı için bu binanın ilkokul olamayacağı söylendi.

Yani Esasen biz buraya bir okul yaptığımızda Akçakoca’ya yeni bir imam hatip ortaokulu yapmayacağız. Mevcut imam hatip ortaokulunu buraya taşıyarak orayı da bölgenin ihtiyacı olan bir ilkokula çevireceğiz dendi. Dolayısıyla Akçakoca bizim yaptığımız bu yatırımla yeni bir ilkokul kazanmış olacaktı.

KAMUOYUNDA BAZI ALGI OLUŞTURMA SÖYLENTİLERİ ÇIKINCA…

Bizim bu çalışmalara başladığımız şu günlerde kamuoyunda bazı kesimler tarafından Akçakoca’ya yeni bir imam hatip ortaokulu yapılacağı yönünde söylentilerin olduğunu duyduk. Ben de bu konuda hem Akçakoca’da görüşlerine değer verdiğim birkaç kıymetli insan ile ve hem de yetkililer ile yaptığım istişareler sonucunda, kendi tespitimin bu noktaya bir Fen Lisesi yapmak olduğunu ilettim.

Bu öneriyi kendilerine aktaran da vbenim. Çünkü edindiğim bilgilere göre, bugün sapak bölgesinde bulunan mevcut Fen Lisesi’nin 8 derslikli olduğu, dolayısıyla küçük bir okul olduğu ortaya çıktı. Oysa bizim buraya yapacağımız okul hem 20 dersek olabilen hem içinde atölyelerin ve laboratuvarların olduğu ve hem de yeni nesil bir okul olduğu için buranın Fen Lisesi olması yönünde ben önerimi ilgililere ilettim.

KARAR VERİCİ BEN DEĞİLİM; YETKİLİLER VE AKÇAKOCA’DIR

Tabii burada son kararı verecek olan ben değilim. Ben Akçakoca’ya ihtiyaç olduğu için okul yaptırıyorum. Yetkililerimiz ve Akçakoca bu binanın ne şekilde değerlendirileceğine karar vereceklerdir. Ben isterim ki en iyi biçimde değerlendirirsin.

Bu noktada kendi tespitlerimi ve önerilerimi de sayın yetkilerimize ilettim. Bu konuda herhangi bir dedikodu ya da spekülasyon yaşanmasını istemem. Benim yaptığım hizmetler Akçakocalı olmamdan ve memleketime duyduğum sevgimden ileri gelmekte. Yaptığım çalışmaların siyaset ya da başka bir şeyle ilişkilendirilmesi herkes kadar beni de rahatsız eder. Sizin aracılığınızla kamuoyuna buna aktarmak isterim. Teşekkür ederim.

 

 

 

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.