DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BIST 10.276,880,67%
BITCOIN 20736308,55%
Düzce
14°

HAFİF YAĞMUR

16:57

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

483 okunma

Dünyanın Farklı Ülkelerinden Gençler Gazetemizi Ziyaret Etti

ABONE OL
24/10/2017 18:41
0

BEĞENDİM

ABONE OL

7-15 Ekim tarihleri arasında Akçakoca’ da Avrupa Komisyonu ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından
desteklenen Erasmus+ gençlik projesi gerçekleştirildi.

Türkiye, Macaristan, Çek Cumhuriyeti, Romanya ve Makedonya’ dan 35 katılımcı ile yürütülen projede katılımcılar : gazetecilik ve yaygın öğrenmenin genç işsizliği üzerindeki etkileri üzerine çalışmalar yaptı.

Proje kapsamında farklı ülkelerden ilçemize gelen 50’ye yakın genç, Akçakoca’da yerel gazete bürolarını ziyaret ederek, çalışmalarla ilgili bilgiler aldılar.

Akçakoca’da basılı bulunan gazete örneklerini de inceleyen gençler, habercilerin gün içindeki çalışmalarını yerinde görme fırsatına sahip oldular.

Gençler, projedeki ana hedeflerinin genç kitleyi gidilen bir alanı ve orada yaşayan insanları gazetecilik teknikleriyle araştırmaya sevk etmek, onlara sahip oldukları sanal kanal için okuyucuların ve ziyaretçilerin dikkatini çekebilecek
konuyu seçmede yeterlilik kazandırmak olarak tanımladılar.

Katılımcılar bu çalışmaları hikaye anlatma, makaleler için kurgu hazırlama ve takım çalışmaları gibi metotlarla yürüttüler. Ayrıca, yaptıkları röportajlar, yerel basınla görüşmeler ve halkla iç içe çalışmalar ile bireysel tecrübe kazanıp bunları blog tasarlama, broşür hazırlama gibi yaratıcı metotlarla somutlaştırdılar.

Proje boyunca, katılımcılar yaygın eğitim tekniklerinden faydalanarak video, hikaye anlatma,
fotoğraflama, doğru konuyu seçmek ve ona uygun yer-karakter seçimi yapabilmek, röportaj, blog
yazma gibi yeteneklerini geliştirme imkanı buldular.

Tüm bunlar ise katılımcıların kendi bloglarında, çeşitli dernek ve sivil toplum kuruluşlarında hatta kendi medya şirketlerinde bile yazmalarına imkan sağlayacaktır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.