DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2075669-1,34%
Düzce
16°

HAFİF YAĞMUR

19:56

AKŞAM'A KALAN SÜRE

344 okunma

DERSLERE İLGİYİ ARTIRAN PROJE

ABONE OL
14/11/2018 13:49
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca’nın başarılı ve köklü öğretim kurumlarından Esentepe Bahaettin Güçlü İlkokulunda görevli iki öğretmen, işledikleri ders tekniğiyle çok önemli bir farkındalığa imza attılar.

Yarattıkları farkındalık öğrenci, öğretmen ve veliler tarafından ilgi ile takip edilirken büyük beğeni kazandı.

Alışılmışın dışında kolaycılığı seçmeyerek Sosyal bilgiler dersinde işledikleri “Milli Kültür Öğeleri” konusunu daha iyi kavratabilmek için farklı bir uygulama planlayan 4. Sınıf öğretmenleri Anıl Çakar ve Özlem Demirci, okulda adeta bir etnografya müzesi oluşturdular.

Bölgenin geçmiş yaşamda kullandıkları alet edevat giysi ve buna benzer tarihi ve kültürel değerleri toplayıp okul salonunda stantlara yerleştirerek öğrencilerin bunları birebir inceleyip tanımalarına olanak sağladılar.

Sadece teorik olarak bu bilgileri vermenin çok havada kaldığının altını çizen öğretmenler, bu kararı uygulamaya koymuş olmalarının derse ve konuya karşı öğrencilerin ilgisini arttırdığını, öğretmen ve velilerin de beğenisini kazandığını belirttiler.

Dersin bir müze ortamı havasına dönüştürülerek işlenmesinin çok yararlı olduğunu belirten Okul Müdürü Rıdvan Şahin, “Geçmiş ile günümüz arasında adeta bir köprü oluşturan bu uygulama öğrencilerin çok dikkatini çekti. Tarihimizi, kültürümüzü daha yakından tanıma öğrenmeleri açısından yararlı oldu. Güzel bir çalışma ortaya koydular. Arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.