DOLAR 32,3447 0.19%
EURO 35,1189 -0.19%
ALTIN 2.239,26-0,18
BIST 8.893,742,01%
BITCOIN 2041751-7,02%
Düzce
15°

PARÇALI AZ BULUTLU

16:39

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Ceneviz kalesi ‘UNESCO daimi listesine’ girmeye hazırlanıyor
4155 okunma

Ceneviz kalesi ‘UNESCO daimi listesine’ girmeye hazırlanıyor

ABONE OL
03/10/2022 11:09
Ceneviz kalesi ‘UNESCO daimi listesine’ girmeye hazırlanıyor
1

BEĞENDİM

ABONE OL

UNESCO, 2013’te Akçakoca’nın Ceneviz kalesini Dünya Mirası Geçici Listesi’ne dahil edilmesinden sonra daimi listeye girmesi için çalışmalar sürüyor.

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türkiye Ortak Nesiller Entegrasyonu (T-One) Derneği yetkilileri Unesco Dünya Miras Geçici listesinde yer alan Akçakoca Ceneviz kalesini ziyaret etti.

Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz, ziyarete gelen misafirlere teşekkür etti.

Başkan Yanmaz, Ceneviz kalesinin Akçakoca ve Düzce turizmine katkı sağladığını belirterek, ” T-ONE Derneği Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan’a ve yönetim kurulu üyelerine Akçakoca Ceneviz kalesini Dünya Miras listesine geçici olarak daimi kılmak için verdikleri mücadeleden dolayı çok teşekkür ediyorum. İl Kültür Turizm Müdürüne de ayrıca teşekkür ediyorum. İnşallah bu günleri güzel güzel geçiririz. İnsanlarımız hatırlatan böyle bir yer olduğunu görmeleri Avrupa’da dahi bilecekler. Emeği geçen herkese çok çok teşekkür ederim. ” dedi.

T-ONE Derneği Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan’da,” Divan Derneği olarak Akçakoca’da ki Ceneviz kalesini görmeye geldik. Derneğimiz 2014 yılında kuruldu.Çeşitli alanlarda ülkemizi yurt dışında tanıtmak için kurulmuştur. Ceneviz kaleleri de yeni bir oluşum için UNESCO’dan geçici listeden ana listeye girmesi için gayret göstereceğimiz bir alan.” ifadesini kullandı.
Ziyarete Akçakoca Belediyesi Sosyal İşler ve Kültür Müdürlüğü Gönüllü Koordinatörü Nursen Yanmaz da eşlik etti.

 

 

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.