DOLAR 32,5324 0.23%
EURO 34,7337 -0.02%
ALTIN 2.490,601,16
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 20447442,18%
Düzce
15°

HAFİF YAĞMUR

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

452 okunma

CENEVİZ KALESİ SON HALİNE ÇOK YAKIN

ABONE OL
10/11/2018 15:40
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, belediye kurum amirleri ve medya temsilcileriyle birlikte ilçede yürütülen çalışmaları inceledi.

Çalışmaların incelendiği ilk durak tarihi Ceneviz kalesi oldu. Burada yürütülen çalışmaların birkaç defa planların tadil edilmesi ve çalışmalar esnasında yeni kale duvarları ile kapıların bulunması nedeniyle oluşan plan değişikliklerinden kaynaklandığını ifade eden Başkan Yemenici, çalışmalarda bir akametin olmadığını sözlerine ekledi.

Yemenici konuşmasının devamında şunları söyledi:

”Şu anda bizim için çok önemli olan Ceneviz kalesi çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Defaatle söyledim, Ceneviz kalesi çalışmalarında hiçbir akamet söz konusu değil.”

”Tabii 3-4 kez Koruma Kurulu’na tadilat projesi sunma gerekliliği duyduk. Çalışma yaptığınız zaman önünüze yeni bir kele duvarı çıkabiliyor, yeni bir kale kapısı girişi çıkabiliyor. Onları hep beraber gördük. Ama şu anda hem ödenek noktasında hem de teknik çalışma noktasında hiçbir sıkıntımız yok.”

”Yeni projede seyir teraslarımız da olacak. Eski fonksiyonuna da inşallah dönmüş olacak. Çalışma bittiğinde içerisinde gene mesire alanı, oturma alanları, seyir terasları olacak. Şu anda çalışma tüm hızıyla devam ediyor.”

”Girişteki burç ile ilgili Koruma Kurulu’nda karar aşamasına geldik. İnşallah süreç bittiğinde çalışmalar daha da hızlanacak ve buraya tamamlayıp bitireceğiz. Şimdi traversler döşeniyor, yürüyüş hatları doğal taşlarla döşenmeye başlandı.”

”Burası arkeolojik SİT alanı. Biz de tüm tarihi noktalarımıza çok önem veriyoruz, hepsini birden ayağa kaldırmak için canhıraş çalışıyoruz. İnşallah bittiğinde burayı aslına uygun şekilde restorasyonu tamamlandıktan sonra halkımızın ve turistlerin hizmetine açacağız.”


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.