DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22376822,75%
Düzce
21°

HAFİF YAĞMUR

03:58

İMSAK'A KALAN SÜRE

BAŞKAN YANMAZ BASIN MENSUPLARINA BELEDİYE HİZMETLERİNİ ANLATTI
4861 okunma

BAŞKAN YANMAZ BASIN MENSUPLARINA BELEDİYE HİZMETLERİNİ ANLATTI

ABONE OL
14/06/2023 18:13
BAŞKAN YANMAZ BASIN MENSUPLARINA BELEDİYE HİZMETLERİNİ ANLATTI
2

BEĞENDİM

ABONE OL

Haberin videosu için aşağıdaki linki tıklayınız…

https://www.facebook.com/profile.php?id=100071434490702

…………………………….

Akçakoca belediye başkanı Okan yanmaz, yerel medya temsilcileri ile bir araya gelerek belediye hizmetlerini Anlattı. Belediyenin işletmesi olan Abant Kahvecisi’nde basın mensupları ile birlikte yapılan kahvaltıya, Başkan Yanmaz’ın yanı sıra,  eşi Nursen Yanmaz,  Belediye başkan yardımcıları Şenol Yazgan, Yüksel Yılmaz ile ABİTAŞ genel müdürü Hakan Öztaş  katıldı.

Kahvaltı sonrasında Başkan yanmaz basın mensuplarına yerel gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Konuşmasının hedefine, geçmiş dönem belediye başkanlarının yer yer sosyal medya hesaplarından yapmış oldukları açıklamaları koyan Yanmaz,  Akçakoca’nın algılarla yönetilmesine izin vermeyeceğini söyledi.

‘ALBAYRAK 144 MİLYON, YEMENİCİ 158 MİLYON BORÇ BIRAKTI’

Yanmaz, önceki dönem belediye başkanlarından Fikret Albayrak’ın belediyeyi bugünkü bedellerle 144 milyon lira borçla bıraktığını, Cüneyt Yemenici’nin ise 158 milyon lira borçla bıraktığını söyledi. Yanmaz, kendi başkanlığında belediyenin 51 milyon lira borçlandığını ifade etti.

‘MÜTEAHHİTE VERMEYİP KENDİMİZ YAPINCA MALİYET DÖRTTE BİRE DÜŞTÜ’

Geçmişte yapılan borçlanmanın güncel değerlerini basın mensupları ile paylaşalım Başkan Yanmaz, kendilerinin çok iş yaptığını fakat buna rağmen yaptıkları işlerin maliyetlerini dörtte bire düşürdüklerini söyledi.

Bunun sebebi olarak da Belediye uhdesinde kurdukları demir ve ağaç atölyelerini gösteren Başkan Yanmaz, dışarıya, müteahhitlere iş vermek yerine kendi olanakları ile iş yaptıklarında maliyetlerin çok çok aşağıya düştüğünü ifade etti.

’BELEDİYEYE HİBE OLARAK 17 ARAÇ KAZANDIRDIK’

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Başkan Yanmaz, sorulan bir soru üzerine Akçakoca’ya çok sayıda hibe proje kazandırdıklarını söyledi.

Akçakoca Belediyesi’ne 17 araç kazandırdıklarını belirten Yanmaz, yapılan algı operasyonlarıyla kendilerinin çok yer sattığını beyan edenlerin yalan söylediklerini belirtti.

‘BORÇLARI ARTIRMADIK; DÜŞÜRDÜK!’

Yanmaz, istememelerine rağmen bu algılara cevap vermek zorunda kaldıklarını belirtirken, eski başkanlardan Fikret Albayrak’ın 500-600 milyon liralık büyük otelin Belediye’ye ait olan %20’lik hissesini sattığını söyledi. 150-200 milyon lira arası tutan bir hisseyi satan Albayrak’ın bunun yanı sıra bugünkü Düzpaş’ın olduğu dükkanı da o dönem sattığının nedense hiç dile getirilmediğini söyledi.

Başkan Yanmaz, kendilerinin ise 200 milyon lira borçla devraldıkları Akçakoca Belediyesi borçlarını, artırmak bir yana bugün itibariyle 145 milyon liraya kadar düşürdüklerini söyledi.

AKÇAKOCA’NIN ALGILARA KURBAN EDİLMESİNE İZİN VERMEM’

Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz, belediye ile ilgili gerçek rakamları öğrenmek isteyen her siyasetçinin ya da her vatandaşın belediyeyle ilgili birimlerine ve hesap işlerine giderek bunu öğrenmesinin mümkün olduğunu söylerken, fakat bunu yapmak yerine bazı çevrelerin sadece algı operasyonları yürüttüklerini ifade etti. Yanmaz, Düzce’den Akçakoca’nın yönetilmesine ya da Akçakoca Belediyesi’nin algılarla yönetilmesine kesinlikle izin vermeyeceğini de sözlerine ekledi.

DÜNYA BANKASI DESTEĞİYLE MEGA PROJELER…

Dünya Bankası’nın Akçakoca Belediyesi’ne vereceği 12,5 milyon Euroluk krediye de değinen Başkan Yanmaz,  bu çalışmanın 3,5 yıl boyunca süren bir çalışma olduğunu, buradan gelecek olan para ile ilk etapta kapalı pazar yerinin üzerinin yapılacağını,  elektrikli otobüslerin alınacağını ve biyolojik arıtma tesisinin yapılacağını söyledi.

KATAMARAN BİZİM TURİZM VİTRİNİMİZ…

Belediye’nin gezi teknesi olan Pusula Katamaranın akıbeti ile ilgili soruyu da yanıtlayan Belediye Başkanı Yanmaz, katamaranın 3 milyon 250 bin liraya alındığını, bugün itibariyle 16-17 milyon liraya alıcısının olduğunu söyledi.

Katamaranla ilgili birtakım olumsuz algıların yapılmaya çalışıldığını üzülerek gördüklerini belirten Yanmaz, katamaranın ilk bir yıl içerisinde 1 milyon 650 bin lira gelir elde ettiğini söyledi. Katamaranın yerine alınacak daha küçük teknenin alımında sorun yaşandığı için satıştan vazgeçtiklerini söyleyen başkan Yanmaz, katamaranla ilgili ileri süren iddiaların tamamıyla yalan olduğunu söyleyerek 4 yıllık olan katamaranın sıfır olarak kabul edildiğinin denizcilik sektöründeki yer alan insanlar tarafından kabul edildiğini herkesin bildiğini söyledi.

AKÇAKOCA’YA MİLLET BAHÇESİ…

Belediye Başkanı Okan Yanmaz, Cumhuriyet Meydanı’nın bitişiğindeki AVM ve konut yapılacak olan TOKİ mülkiyetindeki yeşil alana dönük beklentisini de basın mensupları paylaştı.

Okan Yanmaz, o alanın hissedarlarının hak edişlerini TOKİ tarafından ya da Cumhurbaşkanı tarafından verilmesini beklediğini ve o yeşil alanın bir Millet Bahçesi’ne dönüştürülmesinden yana olduklarını söyledi.

Yanmaz bu konuda kendisinin çabalarının olduğunu fakat ilçe kamuoyunun da bu son yeşil alanla ilgili taleplerini daha yüksek sesle ifade etmelerinin önemli olduğunu söyledi.

AKÇAKOCA GENELİNE BİNLERCE AĞAÇ…

Belediye Başkanı Okan Yanmaz, ilçe genelinde yürütülen ağaçlandırma kampanyasıyla ilgili olarak da bir açıklama yaptı. Kendisinden önceki belediye yönetimlerinin ağaçlandırmaya önem vermediklerini belirten başkan Yanmaz, kendisinin döneminde ilçe geneline 2.700 adet portakal – limon ve mandalina ağacı dikildiğini, 4.700 adet çınar ağacı dikildiğini, 600’ün üzerinde karayemiş fidesi dikildiğini ve 500’ün üzerinde de defne ağacı dikildiğini söyledi.

Başkan Yanmaz ayrıca, bu kampanyaya destek olunması amacıyla, belli bir ücret karşılığında ağaçların dikildiğini, duyarlı kampanyaya katılan katılımcıların isimlerinin ise ağaçların önündeki levhalara yazdırılarak kendilerine teşekkür edildiğini söyledi.

ÜNİVERSİTE YOLUNDA SONA GELİNDİ…

Akçakoca’nın önemli sorunlarından biri olan üniversite yoluyla ilgili de bir açıklama yapan Başkan Yanmaz, kendilerinden önce de 15 yıl boyunca konuşulmasına rağmen bu yola bir çivi bile çakılmadığını söyledi.

Kendilerinin belediye yönetimine gelmeleriyle birlikte 18. maddeyi derhal uyguladıklarını ve yolun istimlaklarını bitirdiklerini belirten Yanmaz,  o alana DSİ tarafından 200 metrelik bir duvar yapılacağını, kendilerine verilen bilgiye göre bu sürecin bir iki ay süreceğini, duvar bitimiyle beraber de belediye olarak üniversite yoluna hem asfalt hem de bisiklet yolu yapacaklarını söyledi.

Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz’ın basın mensuplarıyla gerçekleştirdiği toplantı 2 saate yakın sürerken, bu toplantıların daha sıklıkla yapılacağı ifade edildi.

Belediye yöneticilerinin medya mensuplarıyla gerçekleştirdiği toplantı, birlikte çekilen hatıra fotoğraflarıyla sona erdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.