DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2070527-1,58%
Düzce
16°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Atatürk Ortaokulunda yaşanan skandal mahkemeye taşındı… Olan öğrencilere oluyor
3748 okunma

Atatürk Ortaokulunda yaşanan skandal mahkemeye taşındı… Olan öğrencilere oluyor

ABONE OL
02/12/2021 13:56
Atatürk Ortaokulunda yaşanan skandal mahkemeye taşındı… Olan öğrencilere oluyor
2

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Atatürk Ortaokulu müdürü Aykan Gülbahar’ın iki başarılı öğrenci kardeşi babalarından şiddet görüyor gerekçesiyle şikayet etmesiyle başlayan süreç, çocukların ve annelerinin karakol ve hastane koridorlarında bir gün geçirerek ifadelerinin alınmasıyla sonuçlanmıştı.

Ortada herhangi bir sebep yok iken çocuklara ve anneye bu eziyeti çektiren müdür Gülbahar’ın şiddet uygulamakla itham ettiği baba Ş.E ise, meselenin müdür Gülbahar ile aylar öncesinden yaşanan ve ihtiyaçlı öğrencilere yardım etme konusunda verdikleri çabayı kıskanan müdürün çekememezliği üzerine geliştiğini söylemişti.

Hiç sebepsiz yere yaptığı şikayet ile çocukları ve annelerini mağdur eden müdür Gülbahar’ın yalanı çocukların ve annenin verdiği ifadelerle ortaya çıktığı gibi, çocukların hastaneden aldıkları darp ve cebir raporlarında şiddet unsuruna rastlanılmaması da müdürün yalanını ortaya çıkartmıştı.

Okul müdürü Gülbahar’ın rehber öğretmene dahi haber vermeden kendini vazifelendirerek aileye yaşattığı mağduriyet sonrasında, Akçakoca Milli Eğitim Müdürlüğü ve aile arasında kurulan onarıcı ilişkiler ile okula gitmek istemeyen dereceli iki kardeşi ikna etme çabaları verilmekteydi.

Olay tam da tatlıya bağlanıyor ve öğrencilerin birkaç gün sonra okula devam etmeleri el birliğiyle sağlanıyor iken Eğitim Bir Sen Düzce Şubesi Başkanı Ömer Faruk Çelebi, Düzce’de birkaç haber sitesine bir demeç yayınlatarak Akçakoca’da yaşanan olayla ilgili asılsız iddiarda bulundu.

Açıklamasında babanın çocuklarına şiddet uyguladığını, bu konuda çocukların ve annelerinin ifadelerinin olduğunu söyleyen sendika başkanı, hiç bir maddi temeli olmayan bu iddiaları yüzünden mağdur aileye ikinci bir kabus yaşattı.

Çelebi’nin yaptığı açıklamayı ‘iftira ve karalama’ olarak niteleyen baba Ş.E, eşiyle birlikte Akçakoca Cumhuriyet Başsavcılığına giderek sendika başkanı Çelebi ile ilgili davacı ve şikayetçi oldu.

Baba Ş.E yaptığı açıklamada, sendika başkanının kendi sendikasının üyesi olan okul müdürünü korumak için açıkça yalanlar söylediğini, ortada olmayan şiddet görme ifadelerini varmış gibi göstererek ve olmayan şiddet hadisesini sanki varmış gibi ileri sürerek kendisini ve ailesini bir kez daha mağdur ettiğini söyledi.

”Çelebi, adalete hesap verecek” şeklinde konuşan baba Ş.E ayrıca, kendisinin okullara yaptığı yardımlar neticesinde plaketler aldığı, çocuklarının ise aldıkları başarı dereceleriyle kamu otoriteleri tarafından ödüllendirildiği koşullarda, yalan yanlış iddialarla kendisinin itibarını küçük düşürmeye ve toplum nezdindeki saygınlığını ayaklar altına almaya çalışan sendika başkanı Çelebi hakkında, idari ve cezai müeyyideye çarptırılması için adalete başvurduğunu, bu hakkını ise sonuna kadar savunacağını sözlerine ekledi.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.