DOLAR 32,3515 0.3%
EURO 35,1427 -0.05%
ALTIN 2.307,941,35
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22765992,55%
Düzce
22°

AZ BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

817 okunma

AKÇAKOCA’NIN YÜZ AKI AÇILIŞ İÇİN GÜN SAYIYOR!

ABONE OL
15/01/2019 12:34
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Belediyesi, vizyon projelerinden biri olarak lanse ettiği Değirmenağzı 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Parkı’nın önümüzdeki günlerde açılışının gerçekleştirileceğini duyurdu.

52 dönümlük alana inşa edilen yeni parkın sadece ilçeye değil bölgeye hitap edeceği vurgulandı.

Akçakoca Belediyesi, Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici döneminde kente kazandırılan sosyal proje ve donatılar hakkında bilgilendirme yaptı.  

“Ailelerin vazgeçilmez mekânı olacak”

İlk olarak Kent Park Projesi’ne ilişkin son durumu paylaşan belediye, şu ifadelere yer verdi:

“Akçakoca Belediyesi dört yıl boyunca kent yaşamına uygun, vatandaşların aileleri ile beraber kaliteli vakit geçirebilecekleri parklar inşa ederek, vatandaşların gönül rahatlığıyla gelecekleri ve huzur içerisinde dinlenebilecekleri ortamlar hazırladı. Bu çerçevede Akçakoca Belediyesi’nin mega projelerinden biri olan Değirmenağzı 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Parkı’nın önümüzdeki günlerde açılışı gerçekleştirilecektir. Sosyal etkileşim ve toplumsal birlikteliklerin sağlanacağı çok amaçlı park, çocukların, gençlerin ve ailelerin vazgeçilmez mekânı olacaktır. 52 dönümlük alana inşa edilen, sadece Akçakocalılar’ın değil bölge halkının ve gelen misafirlerin de çok keyif alacağı uğrak yerlerinden biri olacak olan bu parkta çok amaçlı salonları içinde barındıran kale restoran, 750 kişilik amfi tiyatro, macera park, üç büyük çocuk parkı, bisiklet yolları, basketbol, voleybol ve tenis sahaları çok sayıda pergola estetik geçiş köprüleri ve yürüyüş yolları kafeteryalar yer almaktadır.”      

“4.5 yılda toplam 15 park hizmete sunuldu”

İlçenin birçok köşesine çocuk parkı kurulduğunu da aktaran belediye açıklamasına şöyle devam etti:

“2014 yılından bu güne kadar ilçenin çeşitli yerlerinde çocukların ve ailelerinin vakit geçirebilecekleri parklar kuruldu. Bu oyun alanlarında çocuk oyun gruplarının yanı sıra aileler için de spor aletleri yer aldı. Kauçuk zeminleriyle, peyzaja uygun düzenlemeleriyle, standartlara uygun oyuncaklarıyla dört buçuk yılda toplam 15 adet park hizmete sunuldu.”   

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.