DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2040539-2,45%
Düzce
16°

KAPALI

16:55

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

AKÇAKOCA’NIN İLK ROBOTİK KODLAMA VE ÖDEV EVİ ‘ARTI BİR AKADEMİ’ AÇILIYOR
2261 okunma

AKÇAKOCA’NIN İLK ROBOTİK KODLAMA VE ÖDEV EVİ ‘ARTI BİR AKADEMİ’ AÇILIYOR

ABONE OL
13/01/2024 17:39
AKÇAKOCA’NIN İLK ROBOTİK KODLAMA VE ÖDEV EVİ ‘ARTI BİR AKADEMİ’ AÇILIYOR
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca’nin ilk robotik kodlama ve tasarım atölyesi, akıl ve zeka oyunları ve ilkokullar için ‘Artı bir Akademi’ ödev evi açılıyor.

Kurum sahibi Muhammet Çakan, geleceğin dili olarak kabul edilen Kodlama’nın öğrencilere erken yaşta öğretilmesi amacıyla Artibir Akademi markasıyla mustakil bahçeli 700 metre karelik yeni binamızda eğitim öğretimin ikinci döneminde faaliyete başlayacağıni belirtti.

“İcat çıkaran gençler yetiştireceğiz” slogani ile bu yola çıktıklarını ifade eden kurum yetkilisi, “Bilişim Çağı ile birlikte kas gücünün yerini akıl gücü almaya başladı. Onun için çocuklarımız bir taraftan kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle kendisini geliştirirken bir taraftan da Yazılım’ı (Kodlama) öğrenerek hayata hazırlaması gerekiyor. Yazılımın öneminin farkında olarak bu alana yatırım yapıyoruz. Robotik kodlama, çocukların teknolojiyi öğrenmeleri ve yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmeleri için harika bir fırsat sunarken öğrencilerin problem çözme, iş birliği ve liderlik gibi önemli kazanımları elde etmelerine de yardımcı oluyor” dedi.

Robotik Kodlama Çocuklara ve Gençlere Ne Kazandırır?

*Problem çözme becerilerini geliştirir: Çocuklar, robotların tasarlanması ve programlanması sırasında karşılaştıkları sorunları çözmek için yaratıcı çözümler üretmek zorundadır.

Yaratıcı düşünmeye teşvik eder: Robotların tasarlanması ve programlanması sürecinde hedefe ulaşmak için farklı yolları deneyerek, ezber bozan fikirleri ortaya atmak için uğraşırlar.

İş birliği ve iletişim becerileri güçlenir: Projeler genellikle bir ekip çalışması gerektirdiği için çocuklar bu projelerde birlikte çalışmayı öğrenirler ve iletişim becerilerini geliştirirler.

Geleceğin teknolojisiyle erken yaşta tanışırlar: Bu sayede, gelecekteki iş hayatlarında teknolojiyi daha etkin bir şekilde kullanabilirler.

Kendine güvenleri artar: Çocuklar için robotik kodlama kişisel gelişim anlamında da olumlu katkılar sağlar. Zorlu projeleri başarıyla tamamladıkça kendilerine olan güvenleri artar ve motivasyonları yükselir.

Programlarımız hakkında daha detaylı bilgi için 0544 512 24 07 -0530 327 99 22 numaralı telefonla ulaşabilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.