DOLAR 32,6053 0.16%
EURO 34,9592 -0.19%
ALTIN 2.435,26-0,03
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 2092007-0,64%
Düzce
20°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Akçakocalı Azra Gülez Ereğli Güzel Sanatlar’ın Birincisi Oldu
3736 okunma

Akçakocalı Azra Gülez Ereğli Güzel Sanatlar’ın Birincisi Oldu

ABONE OL
22/06/2022 09:35
Akçakocalı Azra Gülez Ereğli Güzel Sanatlar’ın Birincisi Oldu
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakocalı Azra Gülez, okuduğu okul olan Ereğli Güzel Sanatlar Lisesi’nden birincilikle mezun oldu. Müzik yaşamıyla ilgili büyük hayalleri olan Azra Gülez’in bir sonraki hedefinin ise, Türkiye’nin en prestijli güzel sanatlar üniversitesi olan İstanbul Mimar Sinan Güzel Sanatlar Akademisi olacak.

Melike ve Cemil Gülez’in kızları olan Azra Gülez, anne babasının da desteğiyle çok istediği Ereğli Güzel Sanatlar Lisesi’ne girdikten sonra, ağırlıklı enstrüman olarak yan flüte yoğunlaşmaya başladı.

Henüz lise eğitiminin ilk yıllarında yan flütü ile konser verecek düzeye ulaşan başarılı kızımız Azra, kendisini bu alanda oldukça yetkinleştirdikten sonra, Ereğli belediyesi adına düzenlenen etkinliklerde çalmaya başladı.

Ereğli belediye başkanı Halil Posbıyık’ın da takdir ve sevgilerini kazanan Azra Gülez, bu sene  mezun olduğu okuldan takdir ve birincilik alarak mezun oldu.

Annesi, babası ve arkadaşlarının mezuniyet töreninde kendisini yalnız bırakmadıkları Azra Gülez, okul adına düzenlenen yıl sonu konserinde de koro dışında yan flüt virtüözü olarak solo konser verdi.

Başarılı Akçakocalı Azra Gülez’in okul birinciliği tüm hemşehrileri için gurur verici olurken, genç Azra’nın bundan sonraki hedefi ise ülkenin en prestijli güzel sanatlar üniversitesi olan İstanbul Mimar Sinan Güzel Sanatlar Akademisi’nde lisans eğitimini tamamladıktan sonra, yurtdışında master ve doktora eğitimi yapmak.

Müzikle iç içe yaşayan Azra Gülez’e Akçakocalı hemşehrileri olarak başarılar diliyor, bundan sonraki hayatında bahtının ve yolunun açık olmasını temenni ediyoruz.

 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.