DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BIST 9.771,16-1,67%
BITCOIN 18366960,50%
Düzce
25°

HAFİF YAĞMUR

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

Akçakoca’da Oynanacak Tiyatro Oyununa Milli Eğitim Müdürlüğünden Engel!..
4570 okunma

Akçakoca’da Oynanacak Tiyatro Oyununa Milli Eğitim Müdürlüğünden Engel!..

ABONE OL
21/01/2022 16:07
Akçakoca’da Oynanacak Tiyatro Oyununa Milli Eğitim Müdürlüğünden Engel!..
2

BEĞENDİM

ABONE OL

Atatürkçü Düşünce Derneği Akçakoca Şube Başkanlığı tarafından oynatılmak istenen tiyatro oyunu, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ‘Eser İnceleme Komisyonu’ tarafından, uygun görülmediği gerekçesiyle oynatılamadı.

Türk edebiyatının en önemli yazarlarından olan Aziz Nesin’in kara mizah örneklerinden olan Korkudan Korkmak isimli eseri tek kişilik oyun olarak Akçakoca’da oynanmak istese de, oyun Komisyon engeline takılınca, tiyatro ekibi de ilçeden ayrılmak zorunda kaldı.

Bugün itibariyle Öğretmenevi konferans salonunda oynatılması düşünülen oyun için ADD şube başkanı Hüseyin Topuz ve arkadaşları, 7 Ocak’ta ilçe kaymakamlığına izin için müracaat ettiler.

İki haftaya yakın bir zaman izin yazısının gelmesini bekleyen ADD şube yöneticilerine herhangi bir cevap yazısı gelmeyince, kendileri bizzat Kaymakamlık görevlilerine giderek cevap yazısını elden aldılar.

Cevabi yazıda, sözkonusu tiyatro metninin Eser İnceleme Komisyonu tarafından incelendiği ve ‘uygun görülmediği’ belirtilirken, ADD ilçe başkanı Topuz, bu inceleme komisyonunun görevinin ne olduğu ve kimlerden oluştuğuyla ilgili olarak kendilerine herhangi bir sözlü bilgi ya da yazılı metin verilmediğini söyledi.

Eser İnceleme Komisyonu isimli komisyonun adeta bir sansür komisyonu gibi hareket ettiğini ifade eden ADD ilçe başkanı Topuz, büyük edebiyat ustasının eserinin Akçakoca’da oynatılmasına izin verilmemesinin yasakçı zihniyetten bir farkı olmadığını ileri sürerek, bu gidişin bir keyfiyete dönüşmesinden, edebi eserlerin de yasaklı ve makbul eserler olarak ayrıştırılmaya çalışılmasından duydukları endişeyi dile getirdi.

 

 

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ