DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2056922-0,65%
Düzce
14°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Akçakoca Süha Güven MTAL “Marka Okul” yolunda…
1618 okunma

Akçakoca Süha Güven MTAL “Marka Okul” yolunda…

ABONE OL
24/10/2023 16:54
Akçakoca Süha Güven MTAL “Marka Okul” yolunda…
4

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Süha Güven (Turizm Otelcilik) Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kurumsallaşma vizyonuyla MARKA OKUL olma yolunda çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Tecrübeli eğitim yöneticisi Hasan Yalılı’nın okula müdür olmasının ardından kabuklarını kıran ve başarı çıtasını hep yukarılara taşıyan okulumuzu gelin birlikte tanıyalım.

Düzce’nin Karadeniz’e açılan tek ilçesi olan Akçakoca’da 1931 m2 bahçe alanı üzerine 630 m2 binası bulunan bir okul Akçakoca Süha Güven (Turizm Otelcilik) Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi.

Turizm sektöründe adını duyuran Akçakoca ilçesinde sektöre kalifiye eleman yetiştirme vizyonuna sahip tek okul.

Şu ana kadar okulun gerçekleştirdiği çalışmalara birlikte bakalım…

2023-2024 Eğitim öğretim yılında protokol kapsamına alınan okul, PROJE OKUL olarak hizmet vermeye devam etmektedir.

Öğrencilerinin mesleki vizyonlarını geliştirmeyi amaçlayan okul Avrupa Projesi kapsamında 24 öğrencisini 4 öğretmenle birlikte yurt dışında Avrupa Mutfağını öğrenmeleri için 1 aylık staja göndermeye hazırlanıyor.

Ayrıca Okul ile Düzce Üniversitesi Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu arasında imzalanan Eğitimde İşbirliği Uygulama Protokolü kapsamında faaliyetler de devam ediyor. Üniversiteyle birlikte yürütülen faaliyetler ile okul öğrencileri, üniversite öğrenci ve öğretmenleriyle bir araya gelerek bir yandan mesleki bilgi ve becerilerini geliştirirken diğer yandan üniversiteli olma yolunda motive oluyorlar.

VOYAGE&MAXXROYAL Otel gruplarıyla imzalanan protokol kapsamında öğrencilere ANTALYA’da beceri eğitim imkanı sunuluyor. Bahsi geçen oteller öğrencilere burs, dil tazminatı ve istihdam imkanı da sunuyor.

Önceki yıllarda TAŞFED’in düzenlediği uluslararası yarışmalara katılarak çeşitli derecelerde başarılara imza atan okulda bu eğitim öğretim yılında daha fazla öğrenciyle bu tarz yarışmalara katılım hedeflenmekte.

2023-2024 Eğitim öğretim yılında 3 milyon değerinde yeni mutfak atölyesi öğrencilerin kullanımına sunuldu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.