DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BIST 10.643,583,14%
BITCOIN 21616540,51%
Düzce
21°

KAPALI

13:05

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

402 okunma

AKÇAKOCA SAHİLLERİNİN BİLİNMEYENLERİ

ABONE OL
23/11/2018 15:36
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Metrelerce derinlikte çekilen fotoğraflarla, bilinmeyen dünyayı gözler önüne seren sergi, meraklılarının ziyaretine açıldı.

Düzce Üniversitesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Deniz Yağlıoğlu, bu tür sergileri geliştirip yaygınlaştırarak daha büyük kitlelere ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Yağlıoğlu ayrıca su altına meraklı fotoğrafçıların Akçakoca sahillerinde de bu işi yapabileceğine dikkat çekti.

“Düzce Sualtı Dünyası” isimli sergi, Düzce Üniversitesi İstiklal Konferans Salonunda ziyaretçileri ile buluşmaya başladı.

20 fotoğraf ile su altı yaşamını gözler önüne seren sergi şimdiden birçok ziyaretçiyi ağırladı.

Akçakoca sahillerinde yapılan çalışma sonucunda hayata geçirilen projede, metrelerce derinlikte canlıların ve sualtındaki yaşamın karelendiği fotoğraflar, ilgi duyan öğrenci ve vatandaşların beğenisine sunuluyor.

“Düzce gerçekten potansiyel bir bölge”

Serginin kimlere hitap ettiği konusunda bilgi veren Doç. Dr. Deniz Yağlıoğlu, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Sualtı fotoğraflarımızdan 20 tanesini burada sergiliyoruz. Düzce sahillerinde çektiğimiz fotoğraflardan hazırladığımız bir koleksiyonumuz var. Koleksiyonumuzu mümkün oldukça ulusal ve uluslararası anlamda, su altına meraklı fotoğrafçıların Düzce’de bu işin yapılabileceğini Düzce’de görüntü alabileceklerini, güzel fotoğraflar çekebilecekleri insanlara göstermek amacıyla hazırladığımız bir sergi. Mümkün olduğunca çok platformda sergileyip insanların dikkatini Düzce’ye çekmek için elimizden geleni yapacağız bu konuda. Düzce gerçekten potansiyel bir bölge. Sadece hava koşulları ve suyun görüntü netliği için belli mevsimler uygun.”

“10-15 metre derinlikte çok güzel fotoğraflar alabilirsiniz”

Düzce Üniversitesi, Biyolojik Çeşitlilik Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak, bu konuda çalışma yapmak isteyenlere yardımcı olduklarını belirten Doç. Dr. Yağlıoğlu, şöyle konuştu:

“Karadeniz de çok fazla derine gitmenize gerek yok. 10-15 metre derinlikte çok güzel fotoğraflar alabilirsiniz. Bizim Düzce sahilleri yapısı itibariyle çok fazla derinlikte bulabileceğiniz görüntü yok.”

“Sergimizin kapasitesini büyüteceğiz”

Yağlıoğlu, son olarak çalışmalarını daha kapsamlı bir şekilde gerçekleştirmeyi hedeflediklerini belirterek,“Çektiğimiz diğer fotoğraflarda var bunları da hazırlayacağız sergimizin kapasitesini büyüteceğiz. Belki başka arkadaşlarımızın bu bölgede çektiği fotoğrafları da dahil edip daha büyük sergiler hazırlayacağız. Türkiye genelindeki su altında fotoğraf çekmiş herkesin fotoğraflarını bekliyoruz” şeklinde konuştu.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ