DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20758650,93%
Düzce
24°

KAPALI

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

Akçakoca Belediyesinden İmar Plan Tadilatıyla İlgili Açıklama: İşlem Kamu Yararınadır!..
3541 okunma

Akçakoca Belediyesinden İmar Plan Tadilatıyla İlgili Açıklama: İşlem Kamu Yararınadır!..

ABONE OL
16/11/2022 13:28
Akçakoca Belediyesinden İmar Plan Tadilatıyla İlgili Açıklama: İşlem Kamu Yararınadır!..
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Belediye Meclisi tarafından Sapak bölgesinde alınan bir imar değişkliği kararı, Ak Partili belediye meclis üyelerinin itirazına rağmen kabul edilirken, sözkonusu imar kararına yönelik olarak sosyal medya mecralarından yapılan değerlendirmelere karşı Akçakoca Belediyesi bir açıklama yaptı.

Açıklamada, yapılan işlemin tamamen yasalara ve mevzuata uygun bir şekilde alındığı belirtilirken, Belediye tarafından re’sen yapılan imar planı tadilatında, kamu yararının ve Belediye menfaatinin bulunduğuna dikkat çekildi.

İşte yapılan açıklamanın tamamı:

Akçakoca Belediye Meclisi’nin, Kasım ayı oturumunda Döngelli köyü mücavir alan sınırı içinde yer alan 0 ada 48 nolu parsel için oy çokluğu ile aldığı imar değişikliği tasarrufu tamamıyla kamu yararına olup,
1-Tapunun Döngelli köyü (mücavir) 0 ada 48 nolu parseli özel mülkiyette olup bu parselin tamamı fiilen yol olarak kullanılmaktadır.
2-Fiilen işgal edilen ve yol olarak kullanılan söz konusu parselin kanunen Belediye tarafından kamulaştırılması gerekmektedir.
3-Tasarruf Tedbirleri göz önünde bulundurularak, kamulaştırma maliyetinden tasarruf sağlanması tercih edilmiştir.
4-Belediye tarafından yapılan bu imar plan tadilatı sonucunda hiçbir parsel sahibi mağdur edilmemiştir.
5- Sosyal Medya ve bazı haber sitelerinde yer aldığı üzere; bir parsele rant sağlandığı ve diğer parsellerin mağdur edildiği, Belediye tarafından ruhsat verildiği halde devam eden bir inşaatın yolunun kaldırılarak mağdur edildiği yönündeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Yapımı devam eden duvar/depoya ait Belediyemizce verilen ruhsat veya izin bulunmamakta olup, söz konusu yapı mühürlenmiştir.
6- Belediyemizce re’sen yapılan imar plan planı tadilatında kamu yararı ve Belediye menfaati bulunmaktadır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Akçakoca Belediye Başkanlığı

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.