DOLAR 32,5140 -0.09%
EURO 35,0488 0.43%
ALTIN 2.434,160,47
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 21069381,06%
Düzce
20°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Akçakoca Belediyesi Belgelendiriyor… Meslek Sahibi Olmak İsteyene Belge Desteği
3225 okunma

Akçakoca Belediyesi Belgelendiriyor… Meslek Sahibi Olmak İsteyene Belge Desteği

ABONE OL
03/06/2021 15:33
Akçakoca Belediyesi Belgelendiriyor… Meslek Sahibi Olmak İsteyene Belge Desteği
2

BEĞENDİM

ABONE OL

Mesleki Yeterlilik belgesi olmayan ustaları Akçakoca Belediyesi belgelendiriyor.

Aile Çalışma ve Sosyal Bakanlığının işbirliği ile Türkiye genelinde 31.12.2021 yılsonuna kadar mesleki yeterlilik sınavlarına sokarak emekçilerimizin emeğini belgelendiriyoruz.

Mesleki Yeterlilik Kurumunca Resmi gazetenin sayısında Mesleki Yeterlilik belgesi Zorunluluğu getirilen Mesleklere ilişkin bir tebliğ yayınlanmıştır. 5544 Sayılı Kanun Gereğince tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfına giren çalışma ve Sosyal Güvenlik Kurumunca 31.12.2021 yılından sonra Mesleki Yeterlilik belgesi Almayan kişilerin Kanun kapsamında çalıştırılmayacağı belirtilmiştir.

Bu Kapsamda İlçemizde bulunan emekçilerimizin 31.12.2021 yılından sonra meslek alanında mağduriyet yaşamamaları için Akçakoca Belediyesi Başkanlığı, Aile Çalışma ve Sosyal Bakanlığının işbirliği içerisinde bu projeyi vatandaşlarımıza ücretsiz bir şekilde açılan sınavlarla sağlamaktadır.

Destek kapsamındaki meslekler ise; Betonarme Demircisi, Makine Bakımcısı, Çelik Kaynakçısı, Frezeci, Çelik Kaynakçısı, Panel Kalıpçısı, İnşaat Boyacısı, Orman Yetiştirme ve Bakım, Duvar Ustası, İnşaat İşçisi olarak belirlenmiş olup mesleki yeterlilik belgesi olmayan işçi ve ustaların işsizlik fonu desteği ile belge almalarını ücretsiz olarak sağlıyoruz.

Hayata geçirilen proje kapsamında projenin Birinci etabı tamamlanacak olan projede başarılı olan kursiyerlerin belgeleri takdim edilmeye başlanacaktır.

Akçakoca Belediye Başkanı M. Okan Yanmaz ; ‘’Bu belgelerin zorunlu olduğuna vurgu yaparak, “Bu belgeler bir nevi mesleklerin ehliyeti gibidir. Bir meslekle uğraşan kişilerin bu belgeleri olmadan çalıştırılması yasaktır” dedi. Olası bir iş kazasında kişinin sürücü belgesiz araç kullanması gibi cezai işleme tabi tutulduğuna vurgu yapan Kutlu, “Bizler 9 meslekte sınav yapabiliyoruz. İnşaat işçisi, betonarme işçisi, kaynakçı gibi birçok alanda bu sınavları gerçekleştiriyoruz. Çalışma Bakanlığımızın yapmış olduğu istatistiklere göre yeterlilik belgesi olanlar olmayanlara göre yüzde 25 daha az iş kazasına maruz kalmaktadırlar. Bu nedenle yürütülen çalışmaların önemi ortaya çıkmaktadır” diye konuştu.

Mesleki yeterlilik belgesi almak isteyen vatandaşlarımızın Akçakoca Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürlüğüne kimlik fotokopisi ile başvuru yapmaları gerekmektedir.

 

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.