DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22341080,92%
Düzce
21°

HAFİF YAĞMUR

13:16

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

AKÇAKOCA BELEDİYE MECLİS OTURUMUNDAN 3 FARKLI İNSAN MANZARASI…
2296 okunma

AKÇAKOCA BELEDİYE MECLİS OTURUMUNDAN 3 FARKLI İNSAN MANZARASI…

ABONE OL
11/01/2024 18:36
AKÇAKOCA BELEDİYE MECLİS OTURUMUNDAN 3 FARKLI İNSAN MANZARASI…
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Haberin videosunu izlemek için aşağıdaki linki tıklayınız:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100071434490702

……………………………………

Bugün yapılan Ocak ayı ertelenmiş belediye meclis toplantısında ele alınan bir madde, 3 farklı davranışın sergilendiği bir oyuna sahne oldu. ABİTAŞ’ın sermaye artırım talebinin oylandığı gündem maddesine siyasilerin geçmiş dönem tavırlarından farklı bir tavırla yaklaşmaları, konuyu bilenlerin ders çıkartacağı türden bir olay olarak tarihe not düştü.

Yapılan oylamaya, toplantıda yer almayan Ak Partili 3 meclis üyesi ve İYİ Partili bir meclis üyesi katılmazken, ABİTAŞ’ın sermayesinin artırılması talebi, oturuma katılan CHP’li üyeler Ersin Gümüş ve Özgür Seçkin ile bağımsız meclis üyesi Sinan Akın’ın ret oyuna karşılık diğer üyelerin evet oylarıyla kabul edildi.

CUMHUR İTTİFAKI HASSASİYETİ

Akçakoca Belediyesinin iktisadi iştiraki olan ABİTAŞ şirketinin yeni yılda artan maaşlar ve diğer maliyetler nedeniyle sermayesinin artırılmasının oylandığı meclis toplantısında, Ak PArti grubu Cunhur İttifakı’na uygun tavır takınarak sermaye artırımına evet diyerek destek oldu.

Ak Partili meclis üyesi Tarık Cingirt grubu adına yaptığı konuşmada, sermaye artırıma evet yönünde karar verme gerekçelerini, işçilerin maaşlarını almalarına bir engel oluşmaması ve herhangi bir emek mağduriyeti yaşanmaması olarak not düştü.

SİNAN AKIN ŞAŞIRTTI

2019 seçimlerinden sonra MHP’nin belediye meclis üyesi olarak girdiği Belediye Meclisinden Mart 2022 yılında partisinden istifa edip bağımsız üye olarak devam eden Sinan Akın’ın hayır yönünde oy kullanması herkesi ziyadesiyle şaşırttı.

Meclis üyesi olduğu ilk yıllarda ABİTAŞ’ın genel müdürlüğünü yapan ve karşılığında maaş alan Sinan Akın’ın, ABİTAŞ’ın sermaye artırım talebine hayır yönünde oy kullanması, geçmişte ekmeğini yediği kurumun bu günlerde iş yapamaz hale gelmesine sebep olacak bir tavır takınması, salonda buz gibi bir havanın esmesine neden oldu.

ŞENOL YAZGAN BİR KEZ DAHA ‘ADAMLIĞINI’ KONUŞTURDU

Bugünkü Mecli oturumunda sermaye artırım talebininin karşı oylarının fazla çıkma ihtimalini hesaba katan belediye başkan yardımcısı Şenol Yazgan, bir kez daha kendisinden takdirle söz ettirecek bir işe imza attı.

Öğrenildiği kadarıyla yıllık izninin bir bölümünü kullanmak üzere ailesiyle birlikte Balıkesir’de bir termal su tesisinde konaklayan Şenol Yazgan, olası bir olumsuz tabloya karşı oy kullanmak üzere tatilini ve ailesini bırakarak Akçakoca’ya geldi.

Akçakoca’ya gelir gelmez ayağının tozuyla Meclis toplantısına ve oylamaya katılan Şenol Yazgan, evet yönünde oy kullandı. Belediye Meclisi oturumu biter bitmez durmaksızın Akçakoca’dan ayrılan Şenol Yazgan, bu fedakarca tavrı nedeniyle kendisine güvenenlerin gönüllerindeki yerini biraz daha büyüttü.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.