Düzce Üniversitesi Hastanesi’ndeki bitmek bilmeyen sorunlar silsilesi istifaya kapı araladı. Düzceli’nin hizmet alamamaktan yakındığı üniversite hastanesindeki sıkıntılara uzun süredir çözüm üretemeyen Rektörlük makamı için karar verildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’a ‘Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’ın istifasını alın’ talimatı verdi.
Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar istifanın eşiğinde. Ancak kendi isteğiyle değil devletin zirvesinden gelen talimatla.
Adeta ticarethane gibi hizmet veren Düzce Üniversitesi Hastanesi’ndeki yanlış uygulama, kötü muamele ve adım başı her işlemden para istenmesi yüzünden artan şikayetleri dikkate alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ı makamına çağırdı. Erdoğan bu kritik görüşmede, Düzce’den yükselen sağlık şikayetlerine aylardır kalıcı çözüm getiremeyen Düzce Üniversitesi yönetimini sorguladı. Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin sağlık tesisi değil eziyetin merkezine dönüştüğü yönünde uzun süredir devam eden tepkilerin odağındaki isim olan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’ın idareciliğinin masaya yatırıldığı görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’a, “Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’ın istifasını alın!’ talimatını verdi. Bu doğrultuda Rektör Çakar’ın istifasını YÖK’e sunması bekleniyor.
Öte yandan yakın zamana kadar uzman doktor olmadığı için Çocuk Acil Servisi’nin kapısına kilit vurulan Düzce Üniversitesi Hastanesi’ne alışılmışın dışında bir girişimle AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir’in Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ile yaptığı görüşme sayesinde uzman doktor ataması yapılmıştı. Yine aynı hastaneye acil olarak başvuran bazı hastalardan ücret talep edilmesinin basına yansıması ve yanlış uygulamalar da Türkiye çapında gündem olmuştu.
.
.
.
1
OKUL SERVİSLERİNDE YENİ DÖNEM BAŞLADI!
57068 kez okundu
2
Akçakoca’nın Eğitimcilerinden İhtiyaçlı Ailelere Yardım
13533 kez okundu
3
O KADAR KADRO BEKLEYEN VARKEN AKÇAKOCA’DA AYNI KİŞİ 3 KURUMA YETKİLİ YAPILDI
12819 kez okundu
4
Dersten Aldırdığı Çocukları Karakol ve Hastane Koridorlarında Dolaştırdı
12142 kez okundu
5
İYİ Parti İlçe Başkanı Lokum: ”Eğitimde ciddi bir planlamaya gidilmelidir”
10235 kez okundu