Akçakoca Belediyesi, ilçe genelinde otoparklara ilişkin artan vatandaş şikâyetlerini dikkate alarak önemli bir adım attı. Belediye Başkanı Fikret Albayrak’ın başkanlığında yapılan değerlendirme toplantısında, otopark sisteminde vatandaşın lehine olacak yeni düzenlemeler hayata geçirildi:İlk 20 dakika ücretsiz park ve aynı gün içinde tek ücret uygulaması başlatıldı.

TOPLANTI OTOPARK PERSONELİYLE YAPILDI
Akçakoca Belediyesi bünyesinde görev yapan otopark görevlileriyle düzenlenen verimlilik ve iyileştirme toplantısında, ilçe sakinlerinden gelen şikayetler ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.
Toplantıya Zabıta Müdürü Şenol Güner, Otoparklardan Sorumlu Amirler Ali Uzunoğlu ve Mahmut York da katıldı.
İLK 20 DAKİKA ÜCRETSİZ PARK UYGULAMASI BAŞLATILDI
Toplantıda alınan kararla birlikte, ilçe merkezinde yer alan Bahadır Yalçın Caddesi, İnönü Caddesi ve İstanbul Caddesinde araçlar için ilk 20 dakikalık park süresi ücretsiz olarak belirlendi. Bu uygulamayla, özellikle esnaf ve vatandaşların kısa süreli park ihtiyaçları gözetilerek, sistemin halk yararına çalışması hedeflendi.
AYNI GÜN İÇİNDE TEK ÜCRET KURALI
Alınan bir diğer önemli karar ise, Cumhuriyet Meydanı dışındaki bölgelerde, aynı gün içinde bir kez otopark ücreti ödemiş vatandaşlardan tekrar ücret alınmaması yönünde oldu. Böylece gün içinde farklı cadde ve sokaklara araç park eden vatandaşların maddi olarak tekrar tekrar yük altında kalmasının önüne geçildi.
ALBAYRAK: “ÖNCELİĞİMİZ VATANDAŞIN MEMNUNİYETİ”
Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Belediye Başkanı Fikret Albayrak, “Bizim önceliğimiz vatandaştan ücret almak değil, hizmet kalitesini yükseltmektir. Otopark hizmetlerinde daha nazik, yapıcı ve bilgilendirici bir iletişim dili kullanılmasını önemsiyoruz” ifadelerini kullandı.
Bu yeni düzenlemelerin, hem esnaf hem vatandaşlar için daha adil, daha ulaşılabilir ve insan odaklı bir otopark sistemi oluşturacağı belirtiliyor.

.