DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2046495-2,22%
Düzce
16°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Şenol Yazgan’ın Yetki Bölgesinde Yasa Dışı Çöp Döken Personele Suç Üstü!..
5517 okunma

Şenol Yazgan’ın Yetki Bölgesinde Yasa Dışı Çöp Döken Personele Suç Üstü!..

ABONE OL
14/02/2022 18:13
Şenol Yazgan’ın Yetki Bölgesinde Yasa Dışı Çöp Döken Personele Suç Üstü!..
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Turizminin Amiral Gemisi olarak adlandırılan Yukarı Mahalle Tarihi Pazarı’na yakın noktaya, belediye aracıyla taşınan çöplerin dökülme görüntüsü vatandaşın suç üstü yaptığı görüntüler aracılığıyla kamuoyuyla paylaşıldı. Çöp hizmetlerinin kendisine bağlı olduğu belediye başkanı Şenol Yazgan’ın bu olay karşısında ilçe halkından özür dilememiş olması tepkilere neden oldu.

Tarihi Mahalle Pazarının üstünde rezillik diz boyu

Hafta sonları kurulan Yukarı Mahalle Tarihi Pazarının sadece 300 metre yukarısında dağ gibi biriken çöp yığını,  o civarda oturan mahalle halkını rahatsız ettiği için sürekli şikayetlere konu olurken, çöplerin vatandaşlar tarafından izinsiz olarak o noktaya döküldüğünü iddia eden başkan yardımcısı Şenol Yazgan işlenen suçu örtbas edemedi.

Yerel bir haber sitesine gelen bir şikayeti yerinde görmek adına olay yerine giden haberciler, yasak olan çöp dökme fiilinin belediye temizlik aracı ve belediye personeli eliyle yerine getirildiğini görünce şoke oldular.

Hani çöpü Akçakoca halkı döküyordu

Fen işleri aracı kamyonetteki çöpleri boşaltırken kendisine ”buraya çöp dökmek yasak değil mi” diye sorduğunda personel, ”buraya vatandaş çöp döküyor” diyerek suçu Akçakoca halkının üzerine atmaktan da geri durmadı.

Haberciler, Belediyeden bir yetkiliyle konuyu görüşmek üzere aradıklarında birçok yetkilinin konudan haberdar olmadıklarını söylediklerini aktardılar.

Kendi ekibine bile söz geçiremeyen  başkan yardımcısı…

Akçakoca Belediyesinde fen işlerinden sorumlu olan Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Yazgan’ın çöp toplama işlerinden de sorumlu başkan yardımcısı olduğu biliniyor.

Yazgan’ın kendi görev sahası ve sorumluluğunda olan bu suç fiiliyle ilgili olarak neden kayıtsız kaldığı ve herhangi bir açıklama yapmaması, ilçe halkı tarafından suçu ört bas etme çabası olarak değerlendiirliyor.

İyimser bir bakış açısıyla kendi yetki ve sorumluluğunda olan çalışanların ne yaptıklarından haberdar olmadığı düşünülen Şenol Yazgan daha önce yaptığı açıklamalarda, bu bölgeye yığılan çöplerin civardaki sakinler tarafından atıldığını ileri sürmüş ve bu sebeple bölgede yaşayan sakinleri suçlamıştı.

Suç üstü çöp dökme fiilinin ayyuka çıkmasıyla birlikte bahanesi kalmayan Yazgan’ın nasıl bir açıklama yapacağı ve hangi bahaneyi ileri süreceği de merak ediliyor.

Vatandaş Okan Başkanı göreve davet etti

Civardaki hane sahipleri durumdan şikayetçi olduklarını, bu çöp dağı yüzünden evlerinde oturamadıklarını, bu görüntülerin 2022 senesi Akçakoca’sına yakışmadığının altını çizerken, Şenol Yanmaz’ın yetki alanı dahilinde işlenen bu suç sonrasında görevinden istifa etmesi gerektiğini dile getiriyor.

Kendi evinin önündeki çöpler günü Birlik alınıyor

Belediye başkan yardımcısı Şenol Yazgan’ın kendi evinin önündeki çöplerin günlük muntazam bir şekilde alındığını ileri süren bazı vatandaşlar ise Yazgan’ın kendi mahallesinin ve evinin önünün tertemiz tutulmasına karşın, Akçakoca’nın turizmdeki yüz akı bölgelerinden olan Tarihi Yukarı Mahalle halkına reva görülen bu uygulamanın kabul edilemez olduğunu beyan ediyorlar.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.