DOLAR 32,5129 0.01%
EURO 34,8606 0.01%
ALTIN 2.421,461,75
BIST 10.045,74-0,37%
BITCOIN 1866473-3,48%
Düzce
14°

HAFİF YAĞMUR

04:16

İMSAK'A KALAN SÜRE

Akçakoca’ya yeni arıtma tesisi kuruluyor
3252 okunma

Akçakoca’ya yeni arıtma tesisi kuruluyor

ABONE OL
01/10/2021 10:59
Akçakoca’ya yeni arıtma tesisi kuruluyor
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca’nın özellikle yaz aylarında şikayetlere konu olan atık su artıma tesislerinin yenilenmesi için 2019 yılında  başlatılan çalışmalar hayata geçiyor.

Dünya Bankasından sağlanan ve beş yıl ödemesiz 30 yılda ödenmesi koşuluyla alınacak krediyle yapılacak olan  Akçakoca Atıksu Arıtma Tesisi İnşaatı ve Akevler Atıksu Arıtma Tesisi Rehabilitasyon& Deniz Deşarjı inşası için,  prosedür gereği olan  halk bilgilendirme toplantısı Akçakoca Belediye Meclis Salonunda gerçekleşti.

Bölge mahalle muhtarları, vatandailar ve kurum yetkililerin katıldığı toplantıda konuşan Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz,  mevcut atıksu arıtma tesisinin ekonomik ömrünü doldurduğunu, Çevre Şehircilik Bakanlığının verdiği vidanjörle her gün atık su alınmasına karşın artan nüfus yaz aylarındaki yoğunluk nedeniyle yetersiz kalan arıtmanın yenilenmesi zarureti doğduğuna dikkat çekti.

Yanmaz yaptığı konuşmasında “Bu konuda başlatılmış olan girişimleri takip ederek başlama aşamasına getirdik. Son teknoloji ile yapılacak olan tesisiyle ilgili olarak gerek Dünya Bankası gerek Bakanlığımız düzeyindeki çalışmaları yakından takip ettik. Onayları alındı  ve bugün konu ile ilgili olarak Bakanlık ve yapımcı firma yetkilileri teknik açıklamada bulunacaklar” dedi.

Projenin asıl amacının atık suyun denizlerimizde yarattığı  kirliliği önlemek ve tertemiz bir atık su olarak denize akıtmak olduğunu ifade eden Yanmaz, ”Bir de yoğun şikayetlere neden olan, özellikle yazın yaydığı koku sorununu çözmek amacımız. Proje, Akçakoca için çok büyük önem arz etmekte olup ilçenin en büyük yatırımlarından biridir“ dedi.

Yanmaz’dan sonra konuşma yapan Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Görevlisi İnşaat Mühendisi Prof. Dr. Cem Avcı ise  Dünya Bankası’nın bu ve benzeri projelerde çevresel etkileşimlere çok önem verdiğini belirtti.

Prof Avcı konuşmasında “Dünya Bankası bu yapının çevre yaşamına ve sosyal yapıya etkisi olabilme konusuna çok dikkat ediyor. Çevredeki insanların olumsuz etkilerden rahatsız olmamasını ister. Bunun için tüm paydaşlarla bir iletişim kurularak oluşturulmasını istiyor. Bunun için burdayız. İlk defa Akçakoca’ya geldim ve hayran kaldım” dedi.

Yeni arıtma tesisi projesi ve Ak Evler’de yapılacak rehabilitasyonlar ile ilgili bir sunum yapan Fen İşleri Müdürü Yasin Efe ile çevresel etkilerin saptanması yönündeki sunumu yapan çevre mühendisi Elvan Emel’in teknik bilgileri içeren  konuşmaların ardından soru – cevap bölümüne geçildi.

Projenin maliyeti ve başlama bitiş tarihlerinin ne olduğu sorusunu yanıtlayan Başkan Yanmaz, ihalenin  2022 Şubat ayında yapılacağını, Mayıs’ta işe başlanabileceğini ve yapım süresinin maksimum 400 gün olduğunu, 60 bin nüfusa göre planlandığını ve ekonomik ömrünün 30 yıl olduğunu söyledi.

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.