DOLAR 32,3698 0.15%
EURO 34,9842 -0.29%
ALTIN 2.324,090,21
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22758111,07%
Düzce
20°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Akçakoca ve Reni arasında ‘kardeş şehir’ protokolü imzalandı
4092 okunma

Akçakoca ve Reni arasında ‘kardeş şehir’ protokolü imzalandı

ABONE OL
03/09/2021 12:46
Akçakoca ve Reni arasında ‘kardeş şehir’ protokolü imzalandı
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Belediyesi, Belediye Başkanı M. Okan YANMAZ öncülüğünde Akçakoca’ya ve Akçakocalı gençlerin geleceğine yatırım yapmaya devam ediyor.

Belediye başkanımız M. Okan YANMAZ, Odessa Bölge Devlet İdaresi Birinci Başkan Yardımcısı Mr. Mykhailo SHERAFONENKO ve Reni Şehri Bölgesel Topluluğu Mr. Igor PHEKLOV ile Akçakoca Belediyesi arasındaki ortaklık ilişkilerini görüşmek üzere bir araya geldi. Bu görüşmede Reni ve Akçakoca kentleri arasında ekonomik, sosyal ve kültürel işbirliğine dayalı protokol imzalandı. 28.08.2021 tarihinde imzalanan protokol doğrultusunda 5 yıl boyunca çeşitli faaliyetlerde beraber hareket edecek olan Akçakoca ve Reni şehirleri kardeş şehir ilan edildi.

Protokol esnasında, bu uygulamanın her iki şehrin kültürel ve sosyal gelişiminin yanı sıra ekonomik olarak da gelişimlerine katkı sağlayacağı düşünülüyor.

Akçakoca (Türkiye) ve Reni (Ukrayna) şehirlerinin temsilcileri:

‘’Hemşerilerimizin istek ve ihtiyaçlarını yerine getirme çabamız içinde; şehirlerimiz ve hemşerilerimiz arasındaki karşılıklı ilişkiyi arttırmak, aramızdaki diyaloğu geliştirmek; karşılıklı deneyim alışverişinde bulunmak ve sorumluluk alanımıza giren ve birlikte gelişmemize katkı sağlayacak olan tüm konularda ortak faaliyetlerde bulunmak amacıyla burada bulunmaktayız. Özgürlük, demokrasi, eşitlik ve hukukun üstünlüğü evrensel kurallarına ve ülkelerimiz arasında süregelen ilişkilere uygun olarak şehirlerimiz arasında işbirliğini geliştirmek üzere ortaklığımızı ilan ediyoruz. Şehirlerimiz Akçakoca ve Reni ortak amacıyla; AB Finansmanlı Projeler,Kardeş Şehir Projeleri, Dünya Bankası Finansmanlı projeler, turizm, kültürel aktiviteler, arkeolojik çalışmalar, gemi bakımı ve balıkçılık sektörü alanlarında işbirliği içinde; Kültür Turizmi alanında iyi örnek uygulamalarını karşılıklı konu alma, Balıkçılık sektöründe ki uygulamaların yerinde ziyaret edilmesi ve örnek alınması, faaliyetlerini; 5 yıl süreyle bir arada yürütmek niyet ve kararlılığındadır.’’   

Ortak mesajını basın mensupları aracılığıyla ilan ettiler.

Akçakoca Belediyesinden Akademik İşbirliği

Reni şehri ile yapılan kardeş şehir protokolüne ek olarak İzmail (Ukrayna) Şehri Sosyal Bilimler Devlet Üniversitesi ile akademik işbirliği adına imzalar atıldı.

İzmail (Ukrayna) Şehri Sosyal Bilimler Devlet Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Yaroslav KİCHUK’la imzalamış olduğumuz Ortaklar Protokolü ile akademik işbirliğinin de temelleri atılmış oldu.

Akçakoca Belediye Başkanı M. Okan Yanmaz böylece; Ücretsiz Futbol Kursu, Geleceğin Yeşil Akçakoca’sı için Ağaçlandırma Kampanyasından sonra bu protokol ile Akçakoca’nın gençleri ve geleceği için yeni bir adım daha atmış oldu.

 

 

 

 

 

.

 

 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.